Grumtynės miške – aplinkosaugininką sužalojo pažeidėjas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnas nukentėjo įtartino automobilio gaudynėse. Pareigūnams pažeidėjus ne tik teko vaikytis po mišką, bet dar ir grumtis su įkaušusiais vyrais.

Susekė medžiotoją

Per vieną dieną uostamiesčio aplinkosaugininkams teko du kartus vykti į reidus. Gavę informacijos apie įtartino veikėjo veiksmus Klaipėdos rajono miškuose, vyrai važiavo į Tilvikus išsiaiškinti, koks ginkluotas vyriškis naktimis vaikštinėja po medžioklės plotus.

Aplinkosaugininkams vietos medžiotojų būrelis buvo pateikęs įrodymų, kad vakarais nematytas visureigis stoviniuoja pamiškėje. Iš jo pastebėtas išlipantis vyriškis, kuris išsitraukdavo medžioklį šautuvą iš dėklo ir patraukdavo į mišką.

Pagal taisykles, kai tik šautuvas ištraukiamas iš dėklo, tai ir laikoma medžioklės pradžia, todėl medžiotojas privalo turėti medžioklės lapą. Aplinkosaugininkai išsiaiškino, koks medžiotojas šmirinėjo po svetiną mišką.

„Paaiškėjo, kad jis, pasistatęs mašiną, eidavo į savo medžioklės plotus, tačiau kirsdavo svetimą teritoriją. Taisyklės reikalauja, kad ginklas turi būti išimtas tik nurodytoje medžioklės lape vietoje. Už tai medžiotojui gresia bauda iki 1400 eurų ir teisės medžioti atėmimas iki pusantrų metų“, – tvarkas paaiškino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Gaudynės miške

Tos pačios dienos vakarą inspektoriai pakliuvo į dar vieną įvykių sūkurį. Vyrai vykdė reidą Kretingos rajono Mikoliškių kaimo girioje. Vakare aplinkosaugos pareigūnai pastebėjo iš miško išvažiuojantį įtartiną automobilį „Renault Megane“.

Norėdami patikrinti, ar nėra daromi aplinkosaugos pažeidimai, pareigūnai stabdė automobilio ekipažą, bet mašinoje buvę du vyrai nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams ir nudūmė miško keliukais.

„Juos teko vytis. Jie nėrė į miško gilumą ir padidino greitį. Automobiliui įsukus į artimiausią kiemą, iš jo iššokę du vyrai mėgino pabėgti. Akivaizdžiai matėsi, kad jie yra neblaivūs. Mes juos sulaikinėjome, kilo konfliktas ir jie panaudojo smurtą“, – pasakojo M.Salys.

Paaiškėjo, kad du jauni vyrai įsuko į svetimos trobos kiemą. Tačiau vyrukai mėgino slėptis jo viduje.

„Įbėgus į koridorių, kilo susistumdymas. Mane vienas iš vyrų stūmė į sieną, o ten kabėjo benzininių pjūklų grandinės. Į jas ir susižalojau ranką. Teko kviesti policiją ir medikus“, – pasakojo M.Salys.

Vis tik įkaušę vyrai sugebėjo pasprukti. Tačiau kitą dieną policija jau buvo išsiaiškinusi, kas tokie blaškėsi po mišką.

„Bet atvykus juos sulaikyti, net ir kitą dieną kilo konfliktas. Labai jau agresyvūs buvo. Teko panaudoti specialiąsias priemones, surakinti vyrus antrankiais“, – pasakojo M.Salys.

Gresia baudos

Tačiau agresyviems vyrukams nepavyks išvengti administracinės atsakomybės, o dėl pareigūno sužalojimo bus perdėtas ikiteisminis tyrimas.

Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai už kliudymą pareigūnams vykdyti pareigas, už pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą. Asmenims gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.

Valstybės pareigūno garbės ir orumo pažeminimą, reiškiamą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu gresia bauda nuo 50 iki 300 eurų. Už nepaklusimą uniformuoto aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę gresia bauda nuo 850 iki 1200 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Juodus namus stato dakniso žmones

> diskriminacija

> diskriminacija portretas
Na yra viena smulki detalė... šaunamasis ginklas.

Diskriminacija

Diskriminacija portretas
Nu va, girtiems marozams, pasipriešinusiems pareigūnams bauda max iki 1200 eu, o medžiotojui kažkiek kirtusiam svetimų plotų kamputį su neįdėtu į dėklą šautuvu 1400 eu. bauda. Kada baigsis medžiotojų diskriminacija ir baudimas sveiku protu nesuvokiamomis baudomis už menkniekius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių