Vaiką apgavo klasikiniu melu

Į sukčių pinkles pateko klaipėdiečių šeimos atžala. Maža mergaitė patikėjo nusikaltėlių apgavyste ir atidavė namuose tėvų laikytus eurus.

Birželio 1-ąją, Vaikų gynimo dieną, aštuonmetė mergaitė tapo nusikaltimo auka.

Pasak policijos pranešimo, tądien, apie 14 val., į namų telefoną paskambino kažkoks žmogus. Atsiliepė namuose tuo metu viena buvusi mergaitė. Sukčiams tik to ir tereikėjo.

Šį kartą jie vaiką apgavo žaisdami mažos mergaitės jausmais savo artimiesiems. Apgavikas suokė, kad kažkuris jos namiškių pateko į avariją ir yra ligoninėje. Skambinusysis tikino, kad šeimos nario gydymui reikia pinigų.

Mergaitė žinojo, kur tėvai laiko eurus einamosioms išlaidoms ir apie tai prasitarė apgavikui.

Toliau viskas ėjo, kaip per sviestą – į aukos namus greitai prisistatė nepažįstamas vyras, jam mergaitė atidavė 1,5 tūkst. eurų.

Kaip vaikas sužinojo apie tai, kad buvo apgautas, nepranešama. Tą pačią dieną miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Ar pareigūnams pavyks išnarplioti šį nusikaltimą, kol kas anksti svarstyti. Daug kas priklausys nuo mažosios liudininkės gebėjimo atpažinti ar apibūdinti asmenį, su kuriuo ji bendravo.

Policijos prevencijos skyriaus darbuotojai, dažnai bendraujantys su gyventojais, nuolat akcentuoja saugumo priemones. Be saugios kaimynystės privalumų jie pasakoja, kaip apsisaugoti nuo sukčių ir kaip nuo jų apsaugoti vaikus bei pagyvenusius žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
"Policijos prevencijos skyriaus darbuotojai, dažnai bendraujantys su gyventojais, nuolat akcentuoja saugumo priemones. Be saugios kaimynystės privalumų jie pasakoja, kaip apsisaugoti nuo sukčių ir kaip nuo jų apsaugoti vaikus bei pagyvenusius žmones." - Niekur nerandu tos "mistinės" saugios kaimynystės privalumų apart deklaracijų ir skambių šūkių. Panašiai, kaip "gerovės valstybė" plika subine.

siaubas,

siaubas, portretas
Kas per zodis,,,apvagavo,jau visai isdurnejot, nemokat net sakini suregzti lietuviskai,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių