Išpuolis Raganų kalne: kirviu apgadintos skulptūros

Juodkrantėje, Raganų kalne, sekmadienį rastos galbūt kirviu apgadintos skulptūros.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, sekmadienį, apie 15.42 val., gautas pranešimas, kad Neringoje, Juodkrantėje, ant Raganų kalno, vyras kirviu kapoja skulptūras.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado dvi galimai kirviu apgadintas skulptūras.

Įtariamasis nustatomas, surinkta medžiaga dėl svetimo turto sugadinimo.

Neringosmuziejai.lt skelbia, kad Raganų kalnas yra unikalus medinių skulptūrų muziejus Juodkrantėje, čia eksponuojami velniai, raganos ir kiti tautosakos herojai, atveriantys lankytojams šios vietos gamtinę-mistinę dvasią.

Raganų kalno medinių skulptūrų ekspozicija Juodkrantėje – vienas labiausiai lankomų turistinių objektų Neringoje.

1979 m. buvo surengta Lietuvos tautodailininkų pirmoji kūrybinė stovykla, išdrožtos 25 medinės skulptūros ir jomis papuoštas kalnas.

Taip atsirado unikalus Juodkrantės medinių skulptūrų parkas, jame įrengta lietuvių liaudies pasakų ir legendų personažų ekspozicija (projekto autoriai skulptorius S. Šarapovas ir architektas A. Nasvytis).

Vienoje Raganų kalno dalyje (šviesiojoje) palei vingiuotą taką (ilgis – 1,5 km, suformuotas aplink Eglių slėnį) sustatyti pasakų veikėjus (milžinė Neringa, dvylika brolių, juodvarniais lakstančių ir jų sesuo Elenutė, žvejys Kastytis ir kita) vaizduojantys drožiniai ir jų kompozicijos, kitoje (tamsiojoje) – slibinai, raganos ir velniai.

Nuo 1979 m. sukurta (beveik kasmet atvyksta meistrai, restauruoja senas skulptūras, išdrožia naujų) daugiau kaip 100 medinių figūrų (kai kurios su kalvių darbo pagražinimais).

Raganų kalnas yra Kuršių nerijos nacionaliniame parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Graudu

Graudu portretas
žiūrėti į tokį niekšiškumą, tai ne tik apgadintos , bet ir vargu beatitaisomos...visiškai nebejuokinga ,kas per parazitas šitaip galėjo pasielgti ? Protu nesuvokiama.!!!

Landsbergiui

Landsbergiui portretas
Vieta ruošia;)

R

R portretas
Prigėrusio alkašo darbas. Velniai vaidentis pradėjo , tai ir kapojo. Išvada - alkašiniai myžalai turi brangti iki tiek , kad gertu saikingai. Pradžiai myžalinio alaus butelis 10 eurų, šnapso 100 .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių