Klaipėdoje ir Kretingoje pareigūnai vykdė priemones saugumui prie geležinkelių užtikrinti

  • Teksto dydis:

Spalio 14 d, Kretingos r. PK bendruomenės pareigūnai, kartu su „Lietuvos geležinkelių“ eismo saugumo specialistais vykdė prevencinę priemonę ,,Saugi aplinka geležinkelyje“.

Vaikščioti bėgiais, kirsti juos neleistinose vietose draudžiama, tačiau per šiuos metus Kretingos rajone traukiniai mirtinai sužalojo net tris asmenis – apie 30-ties ir 75-erių metų vyrai bei 15 metų jaunuolis per geležinkelio bėgius ėjo ne tam skirtose vietose.

Ties pervažomis, esančiomis prie Kretingos geležinkelio stoties ir Tiekėjų g. bei Klaipėdos g. sankryža, priemonę vykdę pareigūnai pažeidimų šįkart nenustatė. Kaip svarbu prie geležinkelio bėgių elgtis itin saugiai priminė 12 pėsčiųjų ir 28 transporto priemonių vairuotojams. Dalijo informacinę medžiagą, šviesą atspindinčias liemenes dviratininkams, atšvaitus pėstiesiems.

Analogišką prevencinę priemonę vakar prie uostamiesčio Stadiono g. esančios geležinkelio pervažos, vykdė ir Klaipėdos miesto PK bendruomenės pareigūnai, kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos Klaipėdos skyriaus darbuotojais. Pažeidimų ir uostamiestyje nenustatyta, įspėti buvo keturi asmenys, kurie ketino kirsti bėgius neleistinoje vietoje, tačiau pamatę pareigūnus to nebedarė.

Pareigūnai primena, kad už vaikščiojimą bėgiais neleistinose vietose gresia bauda nuo 60 iki 140 eurų. O už važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimus vairuotojams gresia bauda nuo 180 iki 280 eurų ir teisės vairuoti praradimas nuo 2 mėn. iki pusės metų.

Panašias prevencines priemones Klaipėdos apskrities pareigūnai žada rengti ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Lietuvoje prieš STOP ženkla butina sustoti , o paskui nesidairius drasiai važiuoti [yra ar nėra traukinio]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių