Klaipėdoje neblaivus vyras sužalojo moterį

Pastarųjų dienų Klaipėdos kriminalinių įvykių suvestinėse kone kasdien pranešama apie smurtinius nusikaltimus šeimose. Kai kurie jų baigėsi aukų žūtimi.

Antradienį, apie 13.30 val., medikų ir policininkų pagalbos reikėjo 37-erių klaipėdietei.

Atskubėję greitosios medicinos pagalbos stoties medikai rado ją sumuštą ir traumuotą peiliu. Gaišti nebuvo galima, padėtis buvo rimta, bet moteris buvo sąmoninga.

Nukentėjusioji paguldyta į ligoninę, policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šeimos nario sveikatos sutrikdymo.

Policininkai bute rado visiškai girtą vyrą, 34 metų įtariamojo girtumą apibūdino alkoholio matuoklio parodymai – 3,06 prom.

Vyras uždarytas į areštinę, jo apklausa bus įmanoma, kai jis visiškai išsiblaivys.

Kokie santykiai siejo porą, policijos atstovai nežinojo. Galima tik spėti iš pradėto ikiteisminio tyrimo straipsnio, kad tai – vienos šeimos nariai.

Pirmadienį peilį prieš savo žmogų pakėlė Gargžduose gyvenanti moteris. Sužalojimas nebuvo sunkus, vyras tą pačią dieną iš ligoninės grįžo namo. O įtariamoji liko areštinėje.

Šeštadienį Klaipėdoje, Brožynų gatvėje, per konfliktą tarp sugyventinių moteris griebėsi peilio ir sužeidė vyrą į šlaunį. Nukraujavęs jis mirė vietoje.

Pastaruoju metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės nebepraneša apie smurto atvejus artimoje aplinkoje. Apie tai viešai paskelbiama tik tada, kai nukentėjusiajam prireikia medikų pagalbos. Kelerius metus buvusi aktuali ši tema pamažu užgeso.

Paklausti apie smurto proveržio motyvus policijos atstovai tikina, kad kalčiausias alkoholis.

"Nemanome, kad šiuo metu yra smurto proveržis. Tiesiog sutapo keli įvykiai iš eilės. Policijos požiūris į smurtą artimoje aplinkoje nėra pasikeitęs. Visada labai operatyviai reaguojame ir į jėgos naudojimą šeimose ir į smurtinius nusikaltimus. Pranešimų apie smurtą šeimose sulaukiame kasdien, tik pasekmės ne visada būna tokios išskirtinės. Tiesa, kai kurie pranešimai nepasitvirtina. Kol kas mieste ramu, dirbame įprastu ritmu, pajėgų reaguoti į įvairius įvykius ir nusikaltimus užtenka. Gana daug pranešimų sulaukiame apie netinkamus komentarus karo tema, – kalbėjo Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė. – Neatmestina, kad žmonės jaučia nerimą dėl įvairių įvykių. Gal jie nemoka susidoroti su kylančiomis įtampomis ir problemomis, o gal neturi galimybės kreiptis į medikus ir sulaukti pagalbos. Gali būti, kad nebemokame kitaip bendrauti. Juk labiau kreipiame dėmesį į fizinę sveikatą ir mažai rūpinamės psichine."


Šiame straipsnyje: pagalba moterimsneblaivus vyrassužalojo moterį

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Tokiam brudui pirma reikėtų kaip ir jis su peiliu pereiti per tarpkojį ir tik paskui galvoti kaip dar nubausti...

ALGIS

ALGIS portretas
Matomai d a k a r b a v o .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių