Klaipėdos areštinė per Naujuosius – pilna girtų vairuotojų

Pirmoji šių metų diena, kaip ir paskutinioji praėjusiųjų, netapo džiugia išimtimi, kalbant apie saugumą keliuose ir miestų gatvėse. Klaipėdoje ir visoje apskrityje pareigūnai vos spėjo fiksuoti girtų vairuotojų sukeltas avarijas ir tikrinti pranešimus apie įtartinai vairuojančiuosius.

Visam būriui vairuotojų priežodis: „Kaip pradėsi metus, tokie jie ir bus“, lėmė nekokius 2022-uosius.

Sekmadienio naktį, matyt, tikėdamasis, kad nebus nutvertas, kažkur susiruošė važiuoti 27-erių rietaviškis. Vaikinas apsiriko, policininkai patikrino jo blaivumą, nustatė, kad jis visiškai girtas (2,41 prom.) ir pradėjo tokiais atvejais būtinas ikiteisminio tyrimo procedūras. O tai reiškia ir vairuotojo pažymėjimo praradimą, ir milžinišką baudą, ir mašinos „Volkswagen Passat“ konfiskavimą.

Nežinia, kur ir kodėl sausio 1-osios vakare, apie 19.30 val., buvo susiruošusi važiuoti neblaivi 35 metų moteris. Greitkelyje ties Antkopčiu policininkai sustabdė jos vairuojamą „Toyota Avensis“ ir konstatavo vidutinį apgirtimo laipsnį (1,95 prom.). Moteris taip pat turėjo progą patikrinti areštinės lovos kietumą.

Pusvalandis prieš sausio 1-osios vidurnaktį buvo lemtingas ir 39-erių vyrui Klaipėdoje. Blaivaus proto balso jis išgirsti nebegalėjo, kai sėdo prie automobilio „Citroen Picaso“ vairo, nes buvo gerokai įkaušęs. Pilies gatvėje jį sustabdę policininkai paprašė papūsti į alkoholio matuoklį ir prietaiso skydelyje pamatė 1,71 prom.

Toliau jaunas vyras važiavo jau policijos automobiliu. Kelionė baigėsi Kauno gatvėje esančiame policijos komisariate, nakčiai vyras galvą priglaudė ant valdiškos areštinės pagalvės.

Ankstyvą pirmosios metų dienos rytą Palangoje, Ganyklų gatvėje, pareigūnai sustabdė „Mercedes-Benz“. 22 metų vairuotojas kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido alkoholio tvaikas, o matuoklis parodė 2 prom.

Dar vienas girtas vairuotojas įkliuvo prieš pat sausio 1-osios vidurnaktį. Taikos prospekte, vieno prekybos centro aikštelėje, policininkai nutvėrė 33 metų vyrą girtą (2,07 prom.) vairuojantį automobilį „Volkswagen Jetta“.

Areštinėje naujuosius metus sutiko Ukrainos pilietis, kuris gruodžio 31-osios popietę pajūrio gatvėje, vadinamoje Girulių plentu, visiškai girtas vairavo „Škodą“. Matuoklis parodė 2,57 prom. Vyras buvo uždarytas į areštinę, užtat saugiai pasitiko 2022-uosius.

49-erių klaipėdiečiui šventė taip pat baigėsi prieš pasitinkant Naujuosius metus. Po 22 val. S.Daukanto gatvėje policininkai nusprendė patikrinti automobilio „Ford Galaxy“ vairuotojo blaivumą. Matuoklio rodmenys lėmė jam baudžiamąją bylą (1,57 prom.).

Panaši istorija nutiko Kretingoje. Policininkai Žemaitės alėjoje sustabdė „Opel Vectra“ ir paprašė mašiną vairavusią 45 metų moterį pasitikrinti blaivumą. Įtarimai, kad moteris yra girta, pasitvirtino, matuoklis parodė 2,72 prom.

Panašu, kad prasidėjusiais metais keliuose saugesni nebūsime, vairuojančių apgirtus nemažėja, jų negąsdina jokios bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
latviai tai tokiom progom [dar liguo] 15 paru duoda [iškart ir be teismo]

Joo

Joo portretas
Ir visi iki vieno vairavo saugiai ir niekam nepadarė joklos žalos!

Vita

Vita portretas
Didelės baudos, auto konfiskacija nepadeda, kartojau pernai, kartosiu ir šiemet. Jei iš tikrųjų norime padėti šitiems žmonėms- reikalinga priverstinė pagalba, pradedant psichologais , psichiatraisir t.t.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių