Klaipėdos grožio industrijoje – vėl įtarimai

Modernios plastinės chirurgijos klinikos veiklą Klaipėdoje aptemdė įtarimai. Pareigūnai kaip įtariamuosius apklausė aštuonis šios klinikos darbuotojus. Geras kompanijos vardas ir džiaugsmas dėl verslininkų atnaujinto seno uostamiesčio pastato apkarto, esama įtarimų, kad įmonės vadovai ir kiti darbuotojai galėjo daryti nusikaltimus, susijusius su apgaulinga įmonės finansų apskaita.

Sulaikė aštuonis asmenis

Tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, jiems vadovauja ir pareigūnų veiksmus organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šią savaitę oficialiai pranešta, kad dėl privačios medicinos paslaugas teikiančios bendrovės vadovų ir kitų darbuotojų galbūt vykdytų nusikalstamų veikų buvo sulaikyti 8 asmenys.

Pareigūnai pranešė, kad tiriant galimus nusikaltimus birželio 20 d. Klaipėdoje prieš porą metų duris atvėrusioje plastinės chirurgijos klinikoje buvo atliktos 26 kratos.

Šių procesinių prievartos veiksmų metu paimti grynieji pinigai, daug tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, kompiuterinės technikos, ambulatorinių asmens sveikatos istorijų.

Plataus masto tyrimo veiksmuose dalyvavo apie 70 teisėsaugos pareigūnų ir specialistų.

Aštuoniems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos.

Kaip teigiama oficialiame pranešime, tyrimas atliekamas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtaria ir klastojus dokumentus

Kaip teigiama oficialiame pranešime, tyrimas atliekamas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

"Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės akcininkas kartu su įmonės direktore, veikdami bendrai su buhalterines paslaugas teikiančios įmonės buhaltere ir įtraukdami į šią galimą nusikalstamą veiką jų vadovaujamos įmonės darbuotojus, bendrovės buhalteriniuose dokumentuose neapskaitė ne mažiau kaip 216 tūkst. eurų, gautų už suteiktas paslaugas", – teigiama prokuratūros pranešime.

Įtariama, kad įmonės vadovai žinojo, jog plastinės chirurgijos, kosmetinės chirurgijos ir estetinės operacijos, kurios nėra susijusios su ligų gydymais ar sveikatos sutrikimais (pvz. krūtų didinimo, raukšlių ir odos pertekliaus pašalinimo ir kt.), turi būti apmokestinamos 21 proc. PVM tarifu.

Tačiau pacientams to nežinant, medicinos dokumentuose nurodydavo medicininę indikaciją, dėl kurios reikalingas gydymas.

Pritaikė ne tą tarifą?

Tokiu būdu vietoj 21 proc. jie pritaikydavo lengvatinį 0 proc. PVM tarifą.

Įtariama, kad bendrovė neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo į valstybės biudžetą mokesčių ir įmokų, kurių suma viršija 750 MGL (37,5 tūkst eurų).

Baudžiamasis kodeksas tam, kas apgaulingai tvarkė ir organizavo teisės aktų reikalaujamą finansinę apskaitą, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Tas, kas siekdamas išvengti mokesčių, kurių suma viršija 750 MGL, įrašė į deklaraciją žinomai neteisingus duomenis apie asmens pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą bei pateikė juos valstybės įgaliotai institucijai, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Patarė nekomentuoti

Bendrovės "Clinicus Klaipėda" įkūrėjas gydytojas Rokas Bagdonas kalbinamas telefonu neneigė, kad nemalonumai užklupo jo kliniką.

Komentuoti įtarimų ir pareigūnų veiksmų jis taip pat nenorėjo.

"Dabar nelabai galiu komentuoti. Kai viskas pasibaigs, mielai pasakysiu viską, ką galvoju. Tikrai norėsiu pasakyti savo nuomonę, bet ne dabar. Gavau tokį perspėjimą, kad viešai nieko nekomentuočiau. Mums patiems tai – didelis netikėtumas, bet yra kaip yra", – teigė  R.Bagdonas.

Jis patvirtino, kad klinika toliau veikia ir klientai gali dėl to nesibaiminti.

Įstaiga yra įsikūrusi Šaulių gatvėje, kur nuo XIX a. pabaigos veikė alaus darykla "Bohemijos bravoras".

Šimtmečio įkurtuvėmis vadintas renginys, kai prieš porą metų klinika atvėrė duris, sulaukė didelio visuomenės ir Klaipėdos bei visos Lietuvos aukštuomenės dėmesio.

Įmonė buvo giriama, kad išsaugojo ir atgaivino seną kultūros paveldui priklausančią pastato dalį.

Įstaigos komanda didžiavosi per 15 dienų atlikdavusi 60 operacijų ir savo komandoje turinti aukštos kvalifikacijos gydytojus bei personalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
ir kalejime reikia grozio hirurgu...

Labai norėčiau

Labai norėčiau portretas
Kad bagdonai išsinešdintu iš Šaulių gatvės, tu bagdonai kenkėjas, pasiputės kenkėjas. Tu kenki kaimynams ir kt. Nešdinkis, o tai tave įduosim ir dėl kitu dalyku

Chi

Chi portretas
Gražūs norime būti visi, tai nesityčiokim iš apsukriųjų, juk ne visi bėgame į tokias klinikas. Kas neturi kur dėti pinigų, tas investuoja į savo kūno tobulinimą. Vieniems užtenka pasportuoti, kitiems, pritingintiems, prireikia skalpelio. Taip ir Klinikoje kažkam parūpo didesni pinigėliai. Toks gyvenimas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių