Klaipėdos muitininkų „laimikis“: vietoj žaisliukų – nedeklaruotas sūris ir sviestas

Iš Lenkijos į Kaliningrado sritį vykęs Rusijos Federacijos pilietis Panemunės kelio poste įkliuvo su kontrabanda. Vyras deklaravo gabenantis žaislus ir dirbtines eglutes, tačiau paaiškėjo, jog sunkvežimyje yra daugybė dėžių ir su nedeklaruotu lenkišku sūriu bei sviestu.

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams Rusijos pilietis deklaravo krovininiu automobiliu gabenantis žaislus ir dirbtines eglutes.

Dokumentuose nurodytas krovinio svoris – 611 kilogramų, vertė – 22 367 Lenkijos zlotai.

Tačiau muitininkams krovinio svoris sukėlė įtarimų, todėl buvo atliktas detalus prekių muitinis patikrinimas, transporto priemonė peršviesta mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Tada ir paaiškėjo, kad tarp žaislų bei dirbtinių eglučių vairuotojas gabeno ir nedeklaruotų prekių – įvairių lenkiškų sūrių ir sviesto.

Kontrabanda gabento sūrio svoris didesnis nei 3,6 tonos, o vertė didesnė nei 22 400 eurų, sviesto svoris – 24 kilogramai, vertė – 76 eurai.

Prekės ir transporto priemonė sulaikyti. Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Rusijos piliečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas, taip pat kontrabandinių prekių bei transporto priemonės, kuria jos gabentos, konfiskavimas.

"Maisto kontrabanda – tikrai labai retas atvejis. Nepamenu, kada pastaruoju metu buvo sulaikyta tiek daug kontrabandinio maisto produktų. Bus paimti visų sulaikytų prekių mėginiai. Jei prekės bus tinkamos realizacijai, jos bus realizuojamos, jei ne – sunaikinamos. Sprendimą dėl to priims F tipo muitinės sandėlio darbuotojai", – teigė Klaipėdos teritorinės muitinės direktorė Rita Kunickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas falšyvas

tas falšyvas portretas
,,Pezident"sūris mažiausia jau kokie 5 metai kaip į mūsų PC plaukia...Lenkai varo atsipūte. Kap ir kita panašu šlamšta. Ar kas tikrina kokiais produktais prekiaujama? Žinoma ne. Kas ant lentynos tas jau šventa ir kontrolės neliečiama:D) Man juokingiausia kad maisto tikrinimu įgaliota užsiimti ..veterinarijos tarnyba. Kuri visais laikais yra nupirkta kiaurai su visais skyriais ir darbuotojais:D).Vieni muitininkai dar šį-ta pagauna

memel

memel portretas
Patys issidalins ar vaiku namams paaukos ar supelys sandeliuose???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių