Kretingiškis pro buto langą išmetė katiną

Kretingos rajono policijos pareigūnams teks aiškintis kilmingo katino skriaudos istoriją. Gyvūnas buvo sužeistas, o įtariamasis gavo kvietimą į apklausą.

Vėlų antradienio vakarą Kretingoje, Miško gatvėje, Kornvalio rekso veislės katino likimas galėjo susiklostyti tragiškai, jei ne sėkmingai jam susiklosčiusios aplinkybės.

Buvo 23.06 val., kai kretingiškė ėjo gatve ir prieš ją ant žemės iš viršaus dribtelėjo katinas. Moteris pažvelgė į viršų ir suprato, kad vargšas gyvūnas buvo išmestas iš ketvirtojo aukšto.

Moteris paėmė sužeistą katiną ir iškvietė policininkus.

Pareigūnai atliko viską, kaip priklauso – apsilankė bute, iš kurio lango buvo išmestas katinas, apklausė kažkokią šeimos šventę minėjusią šeimą, išsiaiškino, kad tėvų augintinis supykdė 35-erių sūnų.

Pas mus kiekvieną dieną vyksta karas, kovojame dėl tragiško likimo gyvūnų išgyvenimo.

Vyras įvykio metu buvo įkaušęs, jam nustatytas 1,95 prom. girtumas. Pareigūnai įteikė jam šaukimą į apklausą, tą patį vakarą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Įstatymas už šį nusikaltimą numato įvairias bausmes: baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Sužeistą katiną laikinai priglaudė jį išgelbėjusi praeivė. Po kiek laiko iš jos kniauklį paėmė gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ darbuotojas.

Vakar katiną apžiūrinėjo ir įvairius tyrimus jam atliko veterinarijos gydytojas. Bausmė kaltininkui priklausys nuo veterinarijos gydytojo išvadų apie katino sužalojimo sunkumą.

Prieglaudos vadovė Galina Kučinskienė tikino, kad iki trečiadienio pietų tikrieji katino šeimininkai į ją nesikreipė ir augintinio likimu nesidomėjo.

„Pas mus kiekvieną dieną vyksta karas, kovojame dėl tragiško likimo gyvūnų išgyvenimo. Trečiadienį Kretingoje teko gelbėti ne tik per langą išmestą katiną, bet ir tvenkinyje vos nenuskendusį seną, aklą šunį. Jo pagyvenęs šeimininkas nepamatė, kaip šuo įkrito į tvenkinį, jį ištraukė žmonės. Galiausiai jis pateko į mūsų prieglaudą. Kol kas nežinia, ar jis išgyvens. Šeimininko anūkė norėjo jį pasiimti, bet mes nežinome, ar jį atiduoti saugu“, – kalbėjo gyvūnų prieglaudos vadovė.

Specialiųjų tarnybų darbuotojams antradienį teko gelbėti katiną ir Plungėje. Gyvūnas sugebėjo įstrigti tarp kažkokio pastato durų ir trinkelių ir susižeisti koją. Žmonės iškvietė ugniagesius. Gelbėtojai išlaisvino katiną ir nespėjo nė pamatyti, kai jis nubėgo savo keliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėl katino siaubas

Dėl katino siaubas portretas
Bet iš seno žmogaus atimti seną šunį dėl to, kad tas įkrito į vandenį, tai jau viršūnė. Na reikėjo patarti vedžioti su pavydžiu ir tiek.

Irina

Irina portretas
Siaubas!

Aik tu peklan,

Aik tu peklan, portretas
kakis kriminolas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių