Kretingos rajone – šiurpi avarija: kartu su automobiliu sudegė vairuotojas

Pirmadienis Kretingos rajone, Lazdininkų kaime, prasidėjo siaubinga eismo nelaime – lygiame kelyje susidūrė lengvasis automobilis ir didžiulę cisterną vežęs vilkikas. Prispaustas sumaitoto automobilio žuvo lengvosios vairuotojas. Prieš kelias dienas Klaipėdos rajone, bandydamas nuo ugnies gelbėti savo turtą, žuvo pagyvenęs vyras.

Susidūrė kaktomuša

Pirmadienį ryte, apie 8.40 val., kelyje Palanga–Darbėnai, besidriekiančiame per Lazdininkų gyvenvietę, įvyko tragiška avarija.

Policijos duomenimis, lengvasis automobilis "Mazda Tribute" kaktomuša susidūrė su vilkiku, įvykio metu "Mazda" buvo išvažiavusi į priešpriešinio eismo juostą.

Nuo smūgio visas lengvojo automobilio priekis buvo sumaitotas, o vairuotojo kojos prispaustos. Tikėtina, kad būtent todėl jis nespėjo iššokti iš nuo smūgio užsiliepsnojusio automobilio.

Gaisras išplito, nes mašinoje buvo įrengta dujų įranga.

Kai atvyko ugniagesiai, lengvoji mašina visa buvo apimta ugnies, degė ir vilkiko priekis.

Laimė, cisterna buvo tuščia. 39 metų vyras, vairavęs sunkiasvorę transporto priemonę, spėjo iššokti iš kabinos ir nenukentėjo.

Laukia skaudi procedūra

Užgesinę gaisrą ugniagesiai panaudojo hidraulinę įrangą, ir tada jau buvo galima ištraukti žuvusį lengvosios mašinos vairuotoją.

Jo asmenybė vakar oficialiai dar nebuvo patvirtinta. Dokumentai leido įtarti, kad tai – 22 metų vaikinas, gyvenantis ne Kretingos rajone.

Pareigūnai dar tikslins, ar šie duomenys pasitvirtins, artimųjų laukia skaudi kūno atpažinimo procedūra.

Avarijos priežastis – nesuprantama, tragedija įvyko lygioje kaimo gatvėje.

Pareigūnai bandys ieškoti liudininkų. Tikėtina, kad geriausiai nelaimės detales apibūdins vilkiko vairuotojas.

Išbėgo apimtas liepsnos

Dar viena skaudi nelaimė, kai gaisre žuvo žmogus, įvyko penktadienio popietę sodininkų bendrijoje "Šernai", esančioje Žiaukų kaime.

Tądien savo sode darbavosi 85-erių vyras, gretimuose sklypuose – jo pagyvenusios kaimynės.

Prieš 14 val. tarpusavyje kalbėjusios moterys pastebėjo, kad iš vyro garažo veržiasi dūmai, jos apie tai pasakė šeimininkui ir pasiūlė kviesti ugniagesius.

Vyras patikino, kad susitvarkys pats, ir su kibiru vandens nubėgo į garažą.

Porą kibirų išpylęs ant liepsnos jis sumanė iš garažo išvairuoti savo automobilį.

Lyg tyčia, garažo vartai vis užsiverdavo, šeimininkas kelis kartus juos atidarė ir vėl sėdo į automobilį.

Liepsna gavo daugiau deguonies ir dar labiau įsiplieskė.

Kaimynės matė vyrą išbėgantį iš garažo, jis visas buvo apimtas liepsnos.

Žmogus nugriuvo ir nebeatsikėlė. Atskubėję medikai jam padėti nebegalėjo, jiems beliko konstatuoti pensininko mirties faktą.

Išgirdo priekaištų

Ugniagesiams gaisravietėje buvo nemažai darbo. Karštą dieną liepsna plito, apsilydė gretimų namelių plastikinės dailylentės, tačiau pavyko išvengti didesnio gaisro.

Garaže sudegė šeimininko automobilis "Audi 80", namų apyvokos daiktai, apdegė namo siena, nudegė stogo konstrukcijos.

Įtariama, kad gaisrą galėjo sukelti bites auginusio vyro prietaisas dūmams pūsti. Mat ta vieta, kur buvo padėta dūminė ir kiti bitininkystės įrankiai, buvo labiausiai apdegusi.

Tragiškų pasekmių buvo galima išvengti, jei sodo savininkas nebūtų taip pasitikėjęs savo jėgomis, kai pats puolė gelbėti turto.

Panašiose situacijose, kai gaisras kyla sodininkų bendrijoje, kaimynai susirenka pažiūrėti, kaip dega pastatai ir kaip dirba ugniagesiai.

Neretai jie ima priekaištauti gelbėtojams dėl ištryptos ar išvažinėtos žolės. Taip atsitiko ir šįkart – net matydami, kad ugnyje žuvo kaimynas, sodininkai rado dėl ko paburbėti ant ugniagesių.

 

 


Šiame straipsnyje: avarijaavarija LTKretingos rajonasprispaustas žmogusLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Matyt per menkus gesintuvus turėjo.

Eilinis kartas

Eilinis kartas portretas
Kuomet žurnalistai rodo ne kompetenciją ir bukumą. Ugnis išplito dėl dujų įrangos..čia taip galėjo sugalvoti tik žurnalistas iš patvorės kur surastas. Jei skaitau, kvailas autoriau, kitą kartą noriu tik priminti, kad automobilyje yra labai daug degių medžiagų tiek variklio skyriuje, tiek salone ir be jokių dujų mašinoje ugnis plinta labai greitai. Antra, komentatoriai, noriu tik priminti, kad jei žmogus prispaustas, vilkiko vairuotojas nelabai kuo galėjo padėti, nebent jūs esate tokie stiprūs, kad be vargo rankomis galite atitampyti metalą, kuo labai abejoju.

Tadas

Tadas portretas
O kur tas sunkvežinio vairuotojas dingo ? pats išsigelbėjo, o vaikiną paliko.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių