Palangoje išgelbėtas skendęs vyras, nepaisęs gelbėtojų įspėjimų (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Daugelis paplūdimių lankytojų vis dar nekreipia dėmesio į ten esančius ženklus ir vėliavas. Vieną tokį iš jūros teko traukti sekmadienio popietę. 

„Šiandien apie 16 val.  jūroje, netoli Palangos tilto, skendo 63-ejų vyras. Jis iš pradžių buvo įspėtas gelbėtojų, kad maudytis negalima – iškelta raudona vėliava“, – feisbuke rašė Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas ir pagyrė gelbėtojus už dar vieną išgelbėtą gyvybę.

Paplūdimių lankytojai nepažįsta spalvų?

Nutikus nelaimei dažniausiai kaltinami tie, kurie rizikuoja savo gyvybe, gelbėdami kitus.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Alvydo Girdvainio, žmonės įspėjimų nepaiso.

„Vėliavų reikšmės yra surašytos ant plakatų, persirengimo kabinų, yra garsinis perspėjimas, dėl kurio daug kas skundžiasi, kad įkyrėjo, bet kad žmonės šitaip savo gyvybės nesaugo ir nekreipia dėmesio į perspėjimus, sunku suvokti“, – teigė A.Girdvainis.

Įstaigos kitas direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki priminė, kad juodos vėliavos, kuri reiškė, jog maudytis draudžiama, nebėra nuo 2004 m., vietoje jos – raudona.

„Raudonos ir geltonos spalvų vėliava reiškia, kad gelbėtojai budi. Geltona vėliava – pavojinga, bet maudytis galima. Raudona – maudytis draudžiama. Būna dar žalia vėliava, bet jos prie jūros nekabiname. Juodos vėliavos nebėra nuo tada, kai įstojome į Europos Sąjungą“, – nurodė A.Siakki.

Skaitytojo vaizdo įrašas.

Į klausimus atsakys gelbėtojai

Pašnekovas užsiminė, kad, nežinant, ką ženklai reiškia, visada galima paklausti paplūdimyje budinčio gelbėtojo.

Žmogus turi rūpintis pats savo saugumu.

„Žmogus turi rūpintis pats savo saugumu, pagalvoti apie saugų elgesį prie vandens ir visada gelbėtojo paklausti, kur geriau maudytis, kur galima ar negalima. Be to, yra informaciniai stendai, kuriuose viskas paaiškinta. Būna, kad prieina ir pasiklausia gelbėtojų tiek vietiniai, tiek ir turistai iš kitų šalių“, – pasakojo A.Siakki.

Tačiau vis dar pasitaiko tokių asmenų, kurie nekreipia dėmesio į jokius ženklus ar įspėjimus. Tačiau vėliau gelbėtojams teisinasi, kad neišgirdo ar apskritai nesuprato, kas yra sakoma.

A.Siakki sakė, kad nubausti už neatsakingą elgesį prie vandens gali policijos pareigūnai ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Asmeniui, kuris maudosi draudžiamose vietose arba draudžiamu laiku, arba apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, gresia bauda nuo 100 iki 300 eurų, už pakartotinį nusižengimą – nuo 300 iki 900 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Leiskite kvailiams skęsti laisvai. Kodėl gelbėtojai turi rizikuoti patys dėl kiekvieno debilo ? Kuo jų daugiau nuskęs- tuo geriau visiems likusiems...

Chochola

Chochola portretas
O kodėl tuos, igoruojančius gelbėtojų perspėjimus, nematančius raudonos vėliavos, piktybiškai puolančius į vandenį, dar reikia gelbėti? Tegul skęsta, jeigu tokie mandrūs!!!!!

Virginija

Virginija portretas
Mačiau šią gelbėjimo opetaciją ir negalėjau atsistebėti, kad suaugęs žmogus lenda į jūrą ,kai tokios bangos.Tikrai niekas nedraudė pasimėgauti bangomis netoli kranto, bet kur tau - reikia lysti gyliau,o po to šaukiasi pagalbos.Šaunuoliai gelbėtojai ,išsaugota dar viena gyvybė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių