Pavojingos maudynės: Baltijos jūroje savaitgalį skendo paaugliai

Klaipėdos gelbėtojams sekmadienis buvo itin sudėtingas. Per valandą skirtingose pajūrio vietose užfiksuoti du grėsmingi incidentai – išgelbėti keturi skendę jaunuoliai. Dar viena nelaimė nutiko Smiltynėje, susipynus parašiuto lynams nesėkmingai nusileido parasparninkas, kuris taranavo paplūdimio laiptus.

Po nelaimės pasišalino

Sekmadienio pavakarę pirmoji nelaimė nutiko apie 17 val. prie Šiaurinio molo.

"Ten buvo paauglių kompanija. Jie maudėsi, bet tuo metu jūra juos ėmė traukti gilyn. Prie molo gelbėtojai nebudi, tačiau nelaimę pastebėjo poilsiautojai. Jie kvietė pagalbą", – pasakojo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Vandens sporto mėgėjų į krantą buvo ištraukta nepilnametė. Pagalbos pranešimas tuo metu jau buvo išsiųstas ugniagesiams ir pajūrio gelbėtojams.

Kai prie molo atskubėjo abi tarnybos, medikų ekipažas, nepilnamečių kompanija jau buvo pradingusi iš pliažo zonos. Veikiausiai pamanė, kad gali sulaukti nemalonumų.

Prie molo gelbėtojai nebudi, tačiau nelaimę pastebėjo poilsiautojai. Jie kvietė pagalbą.

Nešė į jūrą

Iš karto po šio incidento iš Girulių paplūdimio buvo gautas dar vienas pranešimas apie nelaimę.

"Čia poilsiavo penkių nepilnamečių kompanija – keturios mergaitės ir vienas berniukas. Jie maudėsi, kai jūra ėmė traukti gilyn. Tuo metu visi buvo vandenyje, bet trys merginos sugebėjo nusigauti iki kranto", – pasakojo A.Siakki.

Panašu, kad jūros trauka buvo stipri, nes ir merginos, buvusios arčiau kranto, visiškai išseko, kol pasiekė smėlį.

"Viena mergina (18 m.) ir vaikinas (17 m.) atsidūrė už plūdurų apie 30 metrų. Gelbėtojai nuskubėjo į vandenį, bet tuo metu nuo molo jau judėjo vandens motociklas. Paaugliai buvo išgelbėti ir pristatyti į krantą", – tikino A.Siakki.

Paaiškėjo, kad penkių jaunuolių kompanija – ukrainiečiai, kurie veikiausiai nelabai žino apie pajūrio pavojus.

"Tuo metu keitėsi oro sąlygos, kaip tik nurimo vėjas, ir jūra ėmė traukti gilyn. Beje, šie plaukikai arba nemokėjo plaukti, arba labai silpnai plaukė. Bangavimas buvo didokas, ir jie nepajėgė grįžti į krantą", – pastebėjo A.Siakki.

Po medikų brigados apžiūros abu nelaimėliai išvežti į gydymo įstaigą.

Gelbėtojai priminė: vaikai iki 14 metų negali vieni maudytis pajūryje.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Krito žemyn

Dar vienas incidentas užfiksuotas Smiltynėje, kur taip pat prireikė medikų pagalbos.

Susipynus parašiuto lynams, Smiltynėje nesėkmingai nusileido parasparnininkas, kuris galva trenkėsi į paplūdimio laiptus.

Žmogus į laiptus rėžėsi kakta, nors ir dėvėjo šalmą.

Nukentėjusiajam pirminę pagalbą suteikė paplūdimyje dirbusi medikė, vėliau jis buvo pristatytas į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių