Senolė išsigando dėl tapytų paveikslų likimo: moteris buvo apgauta?

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono pareigūnai aiškinasi, ar pagyvenusi moteris tikrai buvo apgauta ir neteko 25 pačios tapytų paveikslų.

80-metė į policiją kreipėsi ketvirtadienį. Ji yra įsitikinusi, kad bažnyčios tarnas ją apgavo ir gudraudamas pasisavino jos kūrinius.

Moteris pareigūnams pasakojo, kad vieną spalio dieną pas ją atvyko vyras, pasisakė vardą ir tikino esąs vienos Skuodo bažnyčios atstovas.

Pareigūnai neatskleidžia šios bažnyčios pavadinimo ir konfesijos, kuriai ji priklauso, policininkai patikino, kad tai esanti ne katalikų šventykla.

Esą atvykėlis tikino, kad paveikslai bus pakabinti bažnyčioje ir pradžiugins tikinčiųjų bendruomenę.

Platelių gyventoja anksčiau Skuode jau buvo eksponavusi savo darbus, todėl nesuabejojo vyro žodžiais ir nepaprašė jo dokumento, nepaklausė ir atvykėlio pavardės.

Po pokalbio patikli menininkė leido pirmą kartą matomam asmeniui išsivežti 25 paveikslus, kurių kiekvieną vertina 60 eurų.

Menininkės tapyboje dominuoja gamtos tema. Paveikslai yra įrėminti ir paruošti eksponuoti.

Policininkams pareiškėja pasakojo, kad susisiekti su minėtu vyru jai nesiseka, savo kūrinių ji neatgauna, todėl nusprendė prašyti policijos pagalbos.

Moteris nurodė, kad visus paveikslus vertina 1,5 tūkst. eurų.

Plungės policijos viršininkas Gintautas Pocevičius patikino, kad tyrėjai bendrauja su Skuodo policininkais ir visai greitai praneš apie tyrimo rezultatus.

Panašu, kad pareigūnai jau žino, kas yra tas vyras, kuris išsivežė plateliškės paveikslus, todėl Klaipėdoje dirbančių Kriminalinės policijos pareigūnų pagalbos jiems neprireiks.

Neatmetama tikimybė, kad visa ši istorija – ne nusikaltimas, o nesusipratimas, bet tai – tik viena versijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eduard Reichert

Eduard Reichert portretas
Visą tiesą apie AFERISTĄ. Robertą Bertasių, kuris nėra kunigas ir vykdo nusikalstamą veiklą Liuteronu bažnyčios vardu, pasinaudodamas žmonių pasitikėjimu, siūlau pasiskaityti straipsnyje "Lietuvos ryte" (geguzes 8d.). Vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 166 straipsniu 2021-05-07 Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skuodo rajono policijos komisariato Veiklos skyriuje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas Nr. 01-1-14398-21 pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d. Su pagarba. Eduard Reichert. Detektyvas Skuode: prokurorus pasiekė skundas dėl pamaldas garaže vedusio kunigo... Skuode nutikusi istorija primena intriguojantį detektyvą: kad dvasininku save laikantis vietinės bažnyčios įkūrėjas yra tiesiog geras aktorius. (Indrė Vainalavičiūtė LR- žurnalistė 2021-04-03).

Anonimas

Anonimas portretas
Abejotojai klaustukininkai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių