Seserį nužudžiusiam šilutiškiui skirta 16 metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas pernai rudenį seserį nužudžiusiam šilutiškiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, trečiadienį pranešė teismas.

Vyras pripažintas kaltu dėl sesers nužudymo, tačiau išteisintas dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų. Nužudytosios seseriai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Prokuroras anksčiau teisme vyrą prašė įkalinti 17 metų.

Byloje nustatyta, kad M. V. praėjusių metų rudenį, siekdamas nužudyti seserį rankomis suspaudė jos kaklą ir plaktuku sudavė ne mažiau kaip penkis kartus į galvą bei kaklą, dėl ko nukentėjusioji įvykio vietoje netrukus mirė.

Vyras aukos kūną paslėpęs krepšyje dviračiu nugabeno į netoliese esantį Pagrynių kaimo mišką ir jį užkasė.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad byloje surinkti ir teisiamojo posėdžio metu ištirti įrodymai visiškai patvirtina kaltinamojo kaltę tyčia nužudžius savo seserį, tačiau kaltinimai išžaginimu, seksualiniu prievartavimu ir nužudymu, siekiant nuslėpti kitus – seksualinio pobūdžio – nusikaltimus, byloje nepasitvirtino.

Teismas, įvertinęs byloje nustatytas aplinkybes bei surinktus įrodymus, padarė išvadą, kad nėra pagrindo sutikti su kaltinimo teiginiu, jog kaltinamasis, turėdamas tikslą lytiškai santykiauti su nukentėjusiąja prieš jos valią, sudavė jai smūgius į galvą, jėga numovė drabužius.

Teismo medicinos specialistų išvadose nukentėjusiajai nenustatyta jokių kūno sužalojimų, būdingų prievartiniams lytiniams santykiams panaudojant fizinį smurtą. Pažymėta, kad nepaneigta kaltinamojo versija, jog lytiniai santykiai vyko abipusiu sutikimu. Dėl to, nesant pakankamai patikimų įrodymų, jog M. V. išžagino ir seksualiai prievartavo seserį, o po to ją nužudė, siekdamas nuslėpti šiuos nusikaltimus, M. V. dėl šių kaltinimų išteisintas.

Anot teismo, byloje nenustatyta kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių. Nors kaltinamasis iš esmės pripažino savo kaltę, tačiau teisme nebuvo visiškai nuoširdus, nenurodė dalies esminių reikšmingų bylos aplinkybių, kurios būtų padėjusios išaiškinti nusikaltimą, savo veiksmų nevertino kritiškai ir nesigailėjo nusikaltęs, nesijautė sesers nužudymu padaręs neturtinę žalą.

Atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, jog kaltinamasis nusikalto būdamas recidyvistas. Skirdamas griežtesnę nei sankcijos vidurkis laisvės atėmimo bausmę, teismas atsižvelgė ir į tai, kad brutalus nusikaltimas padarytas dėl menkavertės priežasties, nužudytoji – sesuo, su kuria kaltinamasis ilgą laiką palaikė artimus tarpusavio santykius.

26-erių metų šilutiškis kaltintas artimo giminaičio – savo 19-metės sesers – nužudymu, slepiant kitus nusikaltimus. Jam buvo pareikšti kaltinimai ne tik dėl nužudymo, bet ir dėl išžaginimo bei seksualinio prievartavimo.

Itin žiaurus nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų spalį.

Bylos duomenimis, 19-metės merginos, kuri buvo apsistojusi Šilutės socialinių paslaugų centre, įstaigos darbuotojai pasigedo po to, kai ji kelias paras negrįžo į šį centrą.

Netrukus dingusiosios kūnas su sužalojimais buvo rastas užkastas Šilutės rajone esančio Pagrynių kaimo miške, kuris yra apie penkis kilometrus nuo centro. Policijos pareigūnai operatyviai atskleidė nusikaltimą ir sulaikė žmogžudyste įtariamą aukos brolį.

Nustatyta, jog labai sunkų nusikaltimą jis galėjo įvykdyti savo bute Šilutėje, siekdamas nuslėpti kitus, kaip įtarta, jo padarytus nusikaltimus – sesers išžaginimą ir seksualinį prievartavimą.

Kaltinamasis praeityje jau buvo teistas už seksualinius nusikaltimus, nuo jo nukentėjo kita sesuo.

Apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa......

PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa...... portretas
a naujame erdviame dazais kvepenciame europinio lygio hostele pavadinimu kalejimas viskas iskaiciuota : nei tau mokecio uz siuksles nei uz elekra nei uz siluma nei vanduo nuo stogo kainuoja.... guli sau atsipalaidaves kula masazuoji jegas oriai senatvej kaupi....a geroves pritvinkusioje laisveje pisa vienas kita per prievarta , baudomis sutartimis ir suvarzymais vienas savo artimus dusina ir dvaro giesme gieda... elektriku gerove...siuksliu gerove...bauduva... psd lazas...banku gerove...a galu gale paaiskinkit kas ka labiau nusibaude ?

Pakrante

Pakrante portretas
Tokie degradai turi būti neutralizuojami kaip JAV,su teise pasirinkti mirties nuosprendžio ivygdyma,elektros kėde,injekcija,pakorimas !

eik tu po velniu

eik tu po velniu portretas
degradaves visapusiskai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių