Sukčiai darosi vis gudresni: įvertinsi restoraną – gausi pinigų?

Už nemenką sumą tapkite restoranų kritikais. Tokius neaiškaus pobūdžio pasiūlymus SMS žinute gavo jau ne vienas uostamiesčio gyventojas. Jiems siūloma įvertinti vieną restoraną už esą dosnų atlyginimą. Pareigūnai perspėja, kad žinutes reikėtų vertinti kritiškai.

Pastarosiomis dienomis klaipėdiečiai į mobiliuosius telefonus gavo įtartinų pranešimų. Juose siūloma įvertinti restoraną, už tai atlygis gali siekti nuo 100 iki 500 eurų. Tikinama, kad darbas užims vos vieną valandą per dieną, o dirbti galima iš bet kur.

Pranešime pabrėžiama, esą „nepilnamečiai iki 25 metų nepriimami“.

Ši frazė kelia įtarimų, jog pasiūlymo siuntėjai nežino Lietuvos įstatymų – nepilnamečiai asmenys mūsų šalyje yra iki 18 metų. O ir restoranų kritikais gali tapti ne visi – už paviešintą tiesos neatitinkantį vertinimą asmuo gali susilaukti net civilinio ieškinio.

Vakar dienraštis „Klaipėda“ kelis kartus mėgino susisiekti su pasiūlymo siuntėjais žinutėje nurodytu telefonu, tačiau niekas taip ir neatsiliepė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė teigė, jog pareigūnai jau turi informacijos apie tokio pobūdžio žinučių platinimą.

„Pareigūnų teigimu, nukentėjusiųjų pareiškimų nėra gauta, tačiau gyventojams rekomenduojame būti itin budriems ir atidiems, kritiškai vertinti bet kokią įtarimus keliančią informaciją“, – kalbėjo A. Kažukauskienė.

Pasak vyriausiosios specialistės, gaunant SMS žinutes nereikėtų spausti ar tikrinti atsiunčiamų nuorodų, instaliuoti peršamų programėlių, ypač kai reikalaujama, neatskleisti asmeninių ar elektroninės bankininkystės duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bankomatas parkingas elektroskompanijos transportas

bankomatas parkingas elektroskompanijos transportas portretas
viskas per aplikacijas...internetu... nebusi pilieciu jei neturesi interneto, nebusi pilieciu jei neturesi emailo, nebusi pilieciu jei neturesi internet banko, nebusi pilieciu jei noresi moket uz paslaugas grinais.... koronos programele, ... vakcinuotoju sekimo programele... gerove viska gruda jega ir per prievarta...

Beraščiai

Beraščiai portretas
Žmons vis dar tiki lengvais, už nieką gaunamaisp inigais?

Ieva

Ieva portretas
Ne tik uostamiesčio, Kaune gavau dvi dienas iš eilės..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių