Maudynės Baltijos jūroje Čekijos pilietei vos nesibaigė tragedija

  • Teksto dydis:

Tarnybos į Girulių paplūdimį lėkė trečiadienį apie vidurdienį. Čia – tragedija, vos nesibaigė Čekijos pilietės atostogos šioje šalyje. Moteris lindo į jūrą, nors ant gelbėtojų posto – raudonos, maudytis draudžiančios vėliavos ir gelbėtojų garsiakalbis plyšauja apie jūros pavojus, kalbama LNK reportaže.

„Buvome prie pat kranto ir moteris pradėjo eiti vis tolyn į jūrą. Galvojom, kokia drąsi. Paskui pastebėjau, kad ji vis tolsta“, – pasakojo įvykio liudininkas Algimantas Jurčius.

„Gelbėtojai susižvalgė, susisiekė racijomis. Iš pradžių bandė bristi į jūrą ir žiūrėjo, ar moteris reaguos. Kadangi moteris nereagavo, gelbėtojas nuplaukė iki jos, pamatė, kad ji lyg ir skęsta. Tuomet jis išsikvietė pagalbą, atvažiavo dar papildomas ekipažas su vandens motociklu“, – kalbėjo kitas liudininkas Almantas Buragas.

Gelbėtojai, sako, stebėjo moterį. Ji, esą, neplaukė giliai, bet netoli kranto pataikė į jūros išmuštą duobę. Tada moterį ir pradėjo traukti gilyn. Gelbėtojai iš karto sumojo, kad besiblaškanti moteris nesugebės pati išplaukti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai gerai, kad gelbėtojai laiku pastebėjo ir išvengėme didesnės nelaimės. Dar pusė minutės ir jau būtų buvę labai blogai, nes srovė pradėjo ją nešti“, – teigė vyresnysis gelbėtojas Dainius Šerpytis.

Į krantą ištrauktos moters jau laukė gelbėtojams talkinanti medikė.

„Buvo prigėrusi vandens. Tik vėliau, nuo mūsų šurmulio ji suprato, kad skendo“, – kalbėjo bendrosios praktikos slaugytoja Oksana Špric.

Moterį apžiūrėjo ir greitosios medikai. Paaiškėjo, kad ji – Čekijos pilietė.

Gelbėtojai supranta, kad kai žmonėms karšta, o vanduo įkaitęs iki 22 laipsnių, norisi į jį lįsti. Ypač atvykėliams.

Maudytis gelbėtojai sako draudžiantys ne šiaip sau.

„Jūra labai pavojinga. Atrodo, kad bangų nėra, oras labai šiltas. Tačiau vyrauja labai stiprios povandeninės srovės, ko žmonės plika akimi nemato“, – teigė D. Šerpytis.

Klaipėdos gelbėtojai šią vasarą jau išgelbėjo tris žmones. Visi – užsieniečiai: du ukrainiečiai ir čekė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vandenis

Vandenis portretas
Nieko nuostabaus, čekai prie jūros neprieina, užstoja Vokietija, Lenkija, Slovakija, Austrija. Tai ir elgtis prie didesnio vanens jie nelabai moka. O per tokius karščius dar ir galvos susisuka, tai ko čia stebėtis, kad gelbėtojams darbo daugėja. Vienok, šaunuoliai, ištraukė čekę dar gyvą ir greitai ant kojų pastatė. Bus pamoka ilgam.

AK

AK portretas
Ačiū jums už tvarkingą darbą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių