Sutuoktinių gyvybes nusinešusi avarija Palangoje: aiškėja daugiau tragedijos detalių

Pajūris vėl šiurpina keistomis avarijomis. Viena jų virto siaubinga tragedija – neaiškiomis aplinkybėmis žuvo du vaikus auginę tėvai. Kraupi nelaimė įvyko Pasaulinės žuvusių eismo įvykiuose atminimo dienos išvakarėse.

Žuvo sutuoktiniai

Šeštadienį prieš vidurnaktį Palangos pakraštyje, Didžiojoje gatvėje, nuo kelio nuvažiavo ir pilname vandens griovyje apsivertęs įstrigo automobilis „Opel Vectra“, kuriuo važiavo visai netoli gyvenantys sutuoktiniai.

Vandenyje panirusį automobilį žmonės pamatė 23.20 val. Priekinė jo dalis, kur sėdėjo vairuotojas ir keleivė, buvo panirusi po vandeniu.

Atskubėję gelbėtojai ir policininkai viduje buvusiems žmonėms nebegalėjo padėti, 38-erių vyras ir 37-erių moteris jau buvo mirę.

Du jų vaikai liko našlaičiai.

Skaitytojo nuotr.

Šios avarijos aplinkybes dar gaubia mįslės. Panašu, kad automobilis griovyje rastas maždaug po trijų valandų po nelaimės, todėl galima tik spėti, kad sužeistos avarijos aukos galėjo nuskęsti.

Tyrėjai apklaus žmones, žinančius apie tą vakarą žuvusios poros kelionę.

Pasak pareigūnų, automobilyje buvo stipraus alkoholio, tačiau apie žuvusiųjų blaivumą kol kas pareigūnai nieko negali pasakyti. Tai paaiškės ne anksčiau nei po savaitės, kai bus gauti Vilniuje atliekami tyrimai.

Neaišku, kodėl moteris vėlų vakarą važiuodama automobiliu vilkėjo tik chalatu. Vyras buvo apsirengęs žiemiškai.

„Tikėtina, kad vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, tą vakarą lijo, buvo blogos vairavimo sąlygos. Gali būti, kad automobilis neišsiteko staigiame posūkyje ir vertėsi. Tyrėjai apklaus žmones, žinančius apie tą vakarą žuvusios poros kelionę“, – teigė Kelių policijos vadas Mindaugas Džermeika.

Kaip pranešė portalas tv3.lt, remdamasis „Vakarine Palanga“, avarijos metu žuvo gyvūnų prieglaudai „Nuaras“ Klaipėdoje vadovavusi Gintarė L. ir jos sutuoktinis Egidijus.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žuvo atmintiną dieną

Kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį minima Pasaulinė žuvusių eismo įvykiuose atminimo diena. Šiurpus sutapimas, kad šios dienos išvakarėse vienoje avarijoje žuvo du žmonės.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės, šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kone kasdien keliuose žūstančius ir sužalojamus žmones, vairuotojai ir kiti eismo dalyviai skatinami susimąstyti apie savo ir kitų elgesį užtikrinant saugumą keliuose.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su policijos kapelionu Antanu Budrecku, Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone eismo įvykių vietose uždegė žvakeles.

„Šios žvakės vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams dar kartą turėtų priminti – už saugumą keliuose atsakome visi ir tik bendromis pastangomis galima pasiekti, kad skaudžių nelaimių įvyktų kuo mažiau“, – teigė A.Grauslienė.

Paliko mašiną gatvėje

Dar vienas keistas eismo įvykis atsitiko sekmadienį paryčiais Klaipėdoje. 5,46 val. uostamiesčio policijai pranešta apie avariją patyrusį „Opel“ markės automobilį. Jis įsirėžė į raudonų plytų sieną Herkaus Manto gatvėje, po viaduku per geležinkelį.

Automobilis buvo tuščias, durelės atviros, salone grojo muzika.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Pareigūnai išsiaiškino, kas savininkas. Mašiną prisipažino vairavusi moteris, ji tikino nesugebėjusi suvaldyti automobilio ir atitrenkė į sieną.

Vairuotoja turės policijai pateikti paaiškinimus apie eismo nelaimės aplinkybes.

Kadangi policijos pareigūnai apie avariją sužinojo gerokai po jos, apie vairuotojos blaivumą nekalbama.

Vairavo girti

Savaitgalį Klaipėdoje sulaikytas daugybė girtų vairuotojų.

Sekmadienį, 17.30 val., policijai pranešta apie Žvejų gatvėje įvykusią avariją, skambinusysis pagalbos telefonu tikino, kad automobilio „Škoda Yeti“ vairuotojas gali būti neblaivus.

Pareigūnai įvykio vietoje įsitikino, kad 43 metų vyras tikrai girtas. Matuoklis parodė 1,9 prom.

Penktadienį vakare į areštinę pateko trys girti vairuotojai.

Pirmasis pranešimas apie apsvaigusį vairuotoją buvo gautas 16.39 val.

Policininkų teigimu, Šiaulių gatvėje automobilis „Mercedes-Benz“ atsitrenkė į automobilį „Audi“, ir iš eismo įvykio vietos nuvažiavo.

Policijos pareigūnams pavyko pagauti avarijos kaltininką Priestočio gatvėje. Paaiškėjo, kad 50-metis avarijos kaltininkas buvo girtas (1,98 prom.).

Tą patį vakarą prieš 18 val. policijos pareigūnai Žardininkų gatvėje sustabdė automobilį „Peugeot 307“. Jį vairavo 39 metų vyras. Policininkų paprašytas, vairuotojas papūtė į alkoholio matuoklį.

Prietaisas parodė 2,85 prom., tai yra sunkus apgirtimo laipsnis.

Dar vienas „Mercedes-Benz“ vairuotojas tą patį vakarą policininkų buvo sustabdytas 21.25 val. Minijos gatvėje. 29 metų vyrui buvo nustatytas 1,65 prom. girtumas.

Visi jie blaivėjo policijos komisariato areštinėje.


Skaičiai ir faktai

Eismo nelaimės Klaipėdos apskrityje:

2021 m. įvyko 338 įskaitiniai eismo įvykiai.

2020 m. per tą patį laiką 369 tokie eismo įvykiai.

2021 m. avarijose žuvo 12;

2020 m. – 19 žmonių.

2021 m. sužeista  – 419;

2020 – 405 eismo dalyviai.

Eismo nelaimės Klaipėdoje:

2021 m. įvyko 156 įskaitinės avarijos,

žuvo – 3 žmonės.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Manau ...kazkas nutiko vairuotojui.Kai mašina nusilinko...apvirto..Jai butu sausa jie liktu gyvi.Gal nebegalejo atidaryt duru,juk visiška tamsa per akimirka.

Ramunas

Ramunas portretas
maziau girtiem prie vairo sesti reiktu. as nekalbu tik apie sita atveji.

Anonimas

Anonimas portretas
ten tik į piceriją arba į cirkl , daugiau nėra kur važiuoti
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių