Ugniagesiams – karštos dienos: gesino šieno rulonus ir remontuojamą laivą

Antradienio pavakarę Klaipėdoje ir netoli uostamiesčio kilę gaisrai pareikalavo daug ugniagesių jėgų, gelbėtojai dirbo iki gilios nakties.

Jiems teko gesinti milžinišką kalną senų šieno rulonų ir remontuojamą laivą.

Prieš pat 16 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta apie tai, kad netoli autostrados, pievoje, aviaeskadrilės pusėje į dangų kyla dūmai.

Ugniagesiai rado nurodytoje vietoje daug seno šieno rulonų. Sukrauti į vieną krūvą ir suliję jie po kelių dienų užsidegė.

Į įvykio vietą atvažiavo ne tik ugniagesiai, bet ir šieno savininkas.

Ūkininkas atvairavo traktorių ir smilkstančius rulonus paskleidė plačiau, kad gaisrą būtų lengviau užgesinti.

Baltų dūmų šleifas nusidriekė iki pat Dauparų, autostrada važiuojančių automobilių salonuose buvo jaučiamas degėsių tvaikas.

Ugniagesiai šioje vietoje dirbo iki 2 val. nakties, jie stengėsi užtikrinti, kad ugnis nebeatsigaus ir neįžiebs naujo gaisro.

Labiausiai tikėtina, kad šienas užsidegė savaime, antradienį įtarimų, kad tai – padegimas, beveik nebūta.

Tą pačią dieną, apie 17.30 val., vienoje uosto įmonėje dirbantys žmonės buvo priversti kviesti ugniagesius, nes plaukiojančiame doke užsidegė remontuojamas laivas.

Dar iki atvykstant gelbėtojams gaisro gesinti ėmėsi du įmonės ugniagesiai. Nuo ugnies laivo korpusas įkaito iki 190 laipsnių, nusilupo dažai.

Degė laivo vienos pramoninio šaldytuvo sekcijos izoliacinė medžiaga – akmens vata. Tokia sekcija yra penkių aukštų įrenginys. Iš viso laive yra septynios tokios milžiniškos sekcijos.

Ugniagesiams buvo sudėtinga patekti prie gaisro židinio, jiems teko laivo korpuse prapjauti tris maždaug kvadratinio metro dydžio angas.

Apie 20 val. organizuotas gaisro gesinimo štabas, derinęs ir koordinavęs ugniagesių darbą.

Įmonės darbuotojai atvežė 600 litrų putokšlio.

Gaisro metu apdegė ir buvo apgadinta šaldytuvo sekcijos atidarymo hidraulinė sistema, elektros instaliacija, izoliacinės medžiagos. Sudegė viduje buvusios medinės konstrukcijos.

Ugniagesiai iki vidurnakčio aušino patalpą ir visą gaisro apimtą laivo dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių