Uosto direkcijos laivas išgelbėjo skęstantį žveją

  • Teksto dydis:

Uosto direkcijos laivo „Smiltė“ komanda naktį išgelbėjo į uosto akvatoriją įkritusį žveją, penktadienį pranešė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Išplaukę pasiimti iš jūros locmaną, laivo įgula ties naująja Smiltynės perkėla pastebėjo žmonių susibūrimą.

„Nedelsdami pasukome ten, pašvietę su paieškos prožektoriumi pamatėme, kad vandenyje yra žmogus. Vandens temperatūra buvo 2–3 laipsniai, o išbūti tokiame vandenyje galima iki 15 minučių. Gal dėl to, kad žvejai skęstančiajam buvo numetę virvę, į kurią įsikibęs jis laikėsi, – dar nebuvo praradęs tiek daug jėgų, tačiau jau buvo ties riba“, – pasakoja pamainos kapitonas Žilvinas Pundzius.

Pasak jo kolegos, pačių žvejų pastangos ištraukti į vandenį įkritusį kolegą buvo bergždžios.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

„Žmogus apsirengęs žieminiais rūbais, su guminiais batais, jau išbuvęs apie 15 minučių vandenyje – rūbai buvo permirkę, dėl to svoris buvo tikrai didelis. Tad iškelti ant krantinės, kurios aukštis toje vietoje siekia apie 3 metrus, be specialios gelbėjimo kilpos tiesiog neįmanoma“, – teigė jūreivis motoristas Sergej Čeredničenko.

„Mūsų kateryje yra gelbėjimo rampa, kurią nuleidome į vandenį ir ištraukėme nelaimėlį. Žmogui tiesiog pasisekė, kad taip sureagavome. Viskas vyko labai greitai“, – pridūrė jis.

Per maždaug keturias penkias minutes žvejį pavyko ištraukti ir nugabenti į Klaipėdos pusę, kur persikelti į Smiltynę laukė iškviesti gelbėtojai ir medikų komanda.

Organizuoti uosto akvatorijoje laivų ir žmonių gelbėjimo darbus – viena iš Uosto direkcijos funkcijų, tačiau gelbėjimo operacijos nėra dažnos.

Pernai Uosto direkcijos darbuotojai į pagalbą skęstančiam žvejui skubėjo vieną kartą, užpernai dalyvauta dviejose skendusiųjų paieškos operacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nors kokia nauda

Nors kokia nauda portretas
Parodė naujiesiems ateiviams jų kelionės tikslą - dugnan ir kad nė centimetru aukščiau paviršiaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių