Už neteisėtą automobilių prekybą ir dokumentų klastojimą vyrui skirta 21 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas už neteisėtą automobilių prekybą ir dokumentų klastojimą vietos gyventojui skyrė 21 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Anot prokuratūros, tauragiškis daugiau kaip dvejus metus vertėsi naudotų automobilių prekyba, tačiau šios savo veiklos įteisinęs nebuvo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vyras skelbimus apie parduodamus automobilius talpindavo į populiarų internetinį skelbimų portalą ir nuo 2017 metų sausio iki 2019 metų rugsėjo pardavė ne mažiau kaip 12 įvairių gamintojų automobilių už daugiau kaip 61 tūkst. eurų.

Taip pat konstatuota, kad vyras klastojo dokumentus ir kito asmens vardu apdraudė du jam priklausančius automobilius.

„Išsiaiškinta, kad draudimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojui jis pateikė kito asmens duomenis ir sudarė draudimo sutartis. Vyriškis, be kurio žinios jo vardu buvo sudarytos sutartys, apie jo asmens duomenų panaudojimą suprato tada, kai SMS žinute gavo informaciją apie pasibaigiantį transporto priemonės draudimą“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Tauragės apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, jį kontroliavo ir valstybinį kaltinimą palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių