Vagims parūpo Dituvos kavinės turtas

Dituva, neretai vadinama antrąja Klaipėda, gyvena panašų gyvenimą, kaip ir uostamiestis. Čia netrūksta ne tik džiaugsmų, bet ir nusikaltimų. Vieną jų, įvykdytą praėjusios savaitės naktį, aiškinasi Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai.

Kaip patvirtino Klaipėdos rajono policijos komisariato vadovas Ramūnas Stasiulis, pirmadienį gautas Dituvoje esančios kavinės atsakingų darbuotojų pareiškimas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kavinės turto sugadinimo.

Policininkai bando sužinoti, kas vėlų rugpjūčio 6-osios vakarą, jau po 23 val., nusiaubė kavinės „Gilė“ turtą. Pasak R.Stasiulio, pareigūnai renka medžiagą ir bando aiškintis įtariamuosius.

Panašu, kad nusikaltėliai supjaustė kažkokį tentą ir pridarė daugiau žalos.

Tuo metu socialiniuose tinkluose jau plinta vaizdo kamerų įrašai, kuriuose prie minėtos kavinės užfiksuoti trys vaikinai.

Įraše 23.11 val. pasirodo trys jauni vyrai, visi jie buvo apsisiautę mėlynais žinomo geriamojo vandens prekės ženklo reklaminio tento fragmentais.

Vienas jaunuolių pasuko link kavinės durų, įsijungė išmaniojo telefono žibintuvėlį ir palinko prie kavinės duryse esančio langelio. Panašu, kad jis labai norėjo patekti vidun, kelis kartus smarkiai jas patraukė, akivaizdžiai siekdamas, kad durys atsidarytų, nors kavinės darbo laikas jau buvo senokai pasibaigęs. Kiti du jo draugai tik smalsavo, ką daro bendrininkas, bet prie durų nėjo. Vienas jų iš aktyviai duris tampančio bičiulio paėmė telefoną ir nuėjo sau.

Išlaužti užrakto nepavyko. Įraše užfiksuota, kaip tas pats vaikinas užėjo už kavinės kampo ir pasiėmė kažkokį daiktą, primenantį lentą, ant kurios paprastai užrašomas tos dienos meniu. Šį daiktą vaikinas nusinešė eidamas pirma jo nuo kavinės nueinančių draugų.

Galima spėti, kad neprašyti svečiai buvo apsisiautę būtent to tento gabalais, kurio sugadinimu vėliau skundėsi kavinės darbuotojai.

Šį vaizdo įrašą jau analizuoja policininkai, jis turėtų padėti atpažinti įtariamuosius.

Tyrimas dar tik prasidėjo, manoma, kad jo sėkme abejoti neverta.

Dituvoje rajono policininkai lankosi dažnai. Čia, kaip ir mieste, verda tos pačios aistros tarp kaimynų, kyla kivirčai ir net smurtaujama prieš artimuosius, neretai vairuojama apgirtus, o dažniausiai sodininkų namus aplanko vagys.

R.Stasiulis pasakojo, kad keli jų buvo sulaikyti, tyrimai dar tęsiami.

„Dituvoje, sodininkų bendrijose, vaizdo stebėjimo kamerų kur kas mažiau nei privačių namų kvartaluose Sendvaryje“, – pasakojo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas.


Šiame straipsnyje: kavinė GilėvagysDituva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių