Vilkiko, įsirėžusio į pabėgėlių pilną autobusą, vairuotojas: neturėjau jokių šansų sustoti

  • Teksto dydis:

Didelė avarija kelyje Kaunas–Suvalkai netoli Kalvarijos įvyko dėl kelio remonto darbų susidarius spūsčiai. Į Lenkiją vilkiku važiuojantis 29 m. vairuotojas nepastebėjo, kaip priekyje sustojo autobusas, pranešama LNK reportaže.

„Vilkiko vairuotojas nespėjo sustabdyti, trenkėsi į autobusą, o autobusas – į kitą vilkiką, pastarasis trenkėsi į automobilį“, – kalbėjo pareigūnas.

Avariją sukėlusio vilkiko vairuotojas sako, kad viskas įvyko staiga.

„Priežastis, dėl ko aš trenkiausi į autobusą ta, kad autobusas sustojo netikėtai. Aš neturėjau jokių šansų laiku sustabdyti“, – teigė vyras.

Vairuotojas sako, kad avarijos bandė išvengti sukdamas į priešpriešinę eismo juostą.

„Autobusas didelis. Nemačiau, kad priekyje kamštis. Kai pamačiau sustojusį autobusą, iki jo buvo dar koks 100 metrų. Aš nevažiavau greičiau, nei leistina, bet sustoti nespėjau, tad sukau vilkiką į kitą juostą, trenkiausi šonu“, – tęsė vairuotojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Visų mašinų vairuotojai buvo blaivūs. Avariją sukėlęs vairuotojas nesusižalojo, tačiau pametė krovinį. Jis gabeno 24 tonas trąšų. 100 kilogramų pabiro ant kelio, jas surinkto ugniagesiai. Taip pat gelbėtojai turėjo atidaryti sumaitoto autobuso duris, kuriame po avarijos liko įkalinti žmonės.

Autobusu iš Utenos į Lvivą namo važiavo ukrainiečiai: mamos su vaikais.

„Vakar apie 18.20 val. pradėjo vežti nukentėjusius avarijoje pacientus. Buvo atvežti šeši vaikai ir trys suaugusieji. Suteikus paslaugas, pacientai išleisti gydytis ambulatoriškai“, – pasakojo Marijampolės ligoninės skubios pagalbos skyriaus vedėja Danutė Voverienė.

Vaikai rimtai nenukentėjo: apsibrozdino, juto pilvo skausmus, vienai mamai traumuota nosis, o pusantrų metų berniukui įtartas smegenų sutrenkimas.

„Visi buvo nepriskiriami sunkiajai traumai. Vienas vaikas buvo išvežtas į Klinikas diagnozės patikslinimui, bet pagal mūsų turimus duomenis, jis išleistas į namus“, – tęsė D. Voverienė.

Autobusu važiavo aštuoniolika keleivių bei du vairuotojai: dvylika keleivių – vaikai. Vienas vairuotojas buvo sužeistas ir prispaustas, kitas nenukentėjo.

„Važiavome į Ukrainą atvežti žmonių. Šiek tiek apsidraskė ir tiek“, – kalbėjo autobuso vairuotojas Arijus Budreika.

Jis sako, kad dabar tokie reisai Lietuva–Ukraina – dažni. Autobusas į Lietuvą turėjo grįžti su 45 karo pabėgėliais. Vairuotojas teigia, kad nors šį kartą į Ukrainą važiavo su keleiviais, dažniausiai važiuoja tuščiu autobusu.

Dėl masinės avarijos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kol kas ukrainiečiai į Lvivą neišvyko, tačiau netrukus bus organizuojamas kitas transportas ir karo pabėgėliai galės grįžti į tėvynę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių