Būna ir taip: žaibas iš giedro dangaus Lazdijuose trenkė į motociklininką iš Lenkijos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį į motociklininką iš Lenkijos trenkė žaibas, jis liko gyvas, trečiadienį pranešė Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Pirmąją pagalbą vyrui suteikė pro šalį važiavęs Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Deivydas Neverdauskas su žmona.

„Rugpjūčio 14 d. 16.30 val. važiuojant Kauno gatve Lazdijuose, staiga apakino žaibo blyksnis ir tuo pačiu metu pasigirdo kurtinantis garsas. Įdomiausia, kad danguje tuo metu švietė saulė. Pamačiau einantį žmogų, net nustebau, kaip jo nenutrenkė, ir staiga į gatvę išbėgęs kitas vyras pradėjo mus stabdyti. Supratau, kad atsitiko nelaimė. Aikštelėje prie kapinių stovėjo keturi motociklai, vienas iš jų buvo nuvirtęs, o šalia gulėjo žmogus. Kaip paaiškėjo, jais važiavo keturi motociklininkai iš Lenkijos ir tuomet į vieną jų trenkė žaibas“, – pranešime sakė D. Neverdauskas.

Įdomiausia, kad danguje tuo metu švietė saulė.

Pareigūnas pirmiausia paskambino skubiosios pagalbos 112 ir iškvietė medikus.

„Nuėmėm jam šalmą, striukę, masažavome kaklą. Žmogus buvo sąmoningas, bet labai blogai jautėsi. Motociklininkas pradėjo mėlynuoti ir vemti, kažką murmėjo ir susiėmė už galvos. Netrukus atvyko du greitosios medicinos pagalbos automobiliai, padėjau nukentėjusįjį įkelti ir maždaug 38 metų vyras buvo išvežtas į ligoninę“, – sakė pareigūnas.

Deivydas Neverdauskas/PAGD nuotr.

Iš Lazdijų ligoninės motociklininkas iš Lenkijos buvo nuvežtas atlikti tyrimų į Vilnių, vėliau pargabentas atgal. Jo sveikata po truputį taisosi, tačiau šiuo metu rengiami dokumentai tolesniam gydymui Lenkijoje.

Pasak medikų, žaibui trenkus į žmogų, pirmosios 10 minučių būna lemtingos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikimybė

Tikimybė portretas
Čia tikimybė kad į motociklininką pataikys žaibas: Tikimybė kad pataikys į žmogų 1 iš 1,222000 mln., tikimybė kad pataikys į motociklininką yra 1 iš 24,440,000

ona

ona portretas
Taip jau iš giedro dangaus ir trenkė... Saulė gal ir švietė,bet šonais galėjo plaukti audros debesėlių . Esu mačiusi panašiai,iš nedidelio debesėlio taip trenkė,kad net neapgalvotų.

fas fas

fas fas portretas
turbut reke vaziuodamas wilno nasze
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių