Kėdainiuose apsirūkė dvylikamečiai: teko kviesti greitąją pagalbą

  • Teksto dydis:

Prieš tris savaites Kėdainių rajone mokytojai gaivino staiga susmukusią ir klinikinės mirties ištiktą moksleivę, parūkiusią elektroninės cigaretės. Šį kartą jau pačiuose Kėdainiuose mokytojams teko kviesti greitąją parūkiusiems dvylikamečiams, praneša LNK.

„Mokinys pasijuto blogai, kreipėsi į visuomenės sveikatos priežiūros specialistę. Ji iškvietė greitąją. Įtariama, kad, kaip vaikai sako, – garino. Daugiau jokios informacijos neturime. Aišku, visame rajone problema, kad vaikai garina“, – sako mokyklos direktorė.

Direktorė sako, kad iškart buvo aišku, jog reikės greitosios.

„Sutriko širdies veikla, sakė, kad blogai jaučiasi, o sveikatos visuomenės priežiūros specialistė reagavo iškart“, – toliau pasakoja direktorė.

Direktorė taip pat pažymėjo, kad blogai pasijuto trys vaikai, o policijos duomenimis – keturi. Taip yra dėl to, kad dar vienas vaikas į gydymo įstaigą kreipėsi vėliau.

„Į gydymo įstaigą buvo pristatyti keturi to paties amžiaus nepilnamečiai. Jiems atliktas tyrimas dėl psichotropinių narkotinių medžiagų vartojimo“, – sako specialistė.

Tikrinama, ar į elektroninę cigaretę nebuvo pripilta narkotinių priemaišų. Mokyklos direktorė sako, kad greičiausiai vaikai parūkė dar pamokoms neprasidėjus, nes moksleiviai blogai pasijuto 9 val. ryte.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Reikalinga aktyvi tėvų pagalba. Nes tikrai su mokiniais labai daug kalbama ir su mokytojais kalbama, bet, deja, yra tėvelių, kurie tiesiog atmeta ir sako, kad su jų vaikais problemų nėra“, – pažymi direktorė.

Kėdainių ligoninės direktorė sako, kad dėl rūkymo kyla vis daugiau problemų, specialistams antrina ir Kėdainiuose sutikti pilnamečiai dvyliktokai. Jie tikina, kad šiurpsta nuo rūkančių moksleivių masto.

„Kai buvau jų amžiaus, tokių nesąmonių nebūdavo. Bet dabar kokių 50 proc. šeštokų, septintokų tikrai rūko“, – sako vienas sutiktų dvyliktokų.

„Nėra daug įrodymų, kad labai kenkia. Ne visas jaunimas žino, kas gali būti“, – antrina kitas.

Medikai sako, kad svarbu atkreipti dėmesį į pirmus persirūkimo simptomus.

„Noras bandyti ką nors naujo nebūtinai turi būti su tam tikra riba. Kai ji peržengiama, vaikas jaučiasi gana prastai, jam svaigsta galva, darosi silpna“, – pažymi specialistė.

Meras sušaukė skubų posėdį dėl nesutramdomo moksleivių rūkymo.

„Reaguoti, išsiaiškinti tikras priežastis. Manau, reikia daugiau kontrolės. Pertraukų metu matyti, ką mokiniai veikia, ne vienoje švietimo įstaigoje yra vaizdo kamerų“, – sako Kėdainių meras Valentinas Tamulis.

Pasak V.Tamulio, tai jau trečias atvejis, kai dėl neleistinų priemonių vartojimo moksleiviai patenka į ligoninę.

„Šiandien trijų įstaigų vadovai yra pakviesti. Vienos, kurioje apsinuodijo dezinfekciniu skysčiu, kitose švietimo įstaigose – elektroninėmis cigaretėmis“, – akcentuoja meras.

Jurgita Šiugždinienė sako, kad daugiau dėmesio moksleivių svaiginimosi problemai bus skiriama naujais mokslo metais.

„Gyvenimo įgūdžių programa, kurią pradėsime nuo kitų mokslo metų, bus nuo pirmos klasės iki dvyliktos. Ten didžiulis dėmesys skiriamas būtent šiems dalykams – narkotinių medžiagų vartojimo prevencijai, alkoholio.

Apsirūkę moksleiviai Kėdainiuose rimčiau nenukentėjo ir po medikų apžiūros buvo išleisti į namus. Policija vykdo aplinkybių patikslinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BK

BK portretas
Koks vatnikų sprendimo būdas? UŽDĖT TAM VAIKUI TEISTUMĄ! :D P.S. pastaba rašliavotojui: Nikotinas yra narkotikas, google "is nicotine a drug" ?

taigi taigi

taigi taigi portretas
Prie ko čia narkomanai ir tevų negebėjimas auklėti savo atžalų?

Taigi

Taigi portretas
įsivaizduokim kas bus,kai seimo narkomanai ir kūtvėla prakiš narkotikų legalizavimą, kažin kaip jaučiasi balsavę už šią partiją,kad ji patektų į seimą,jiems šalues reikalai nerųpu,atėjo tik savo reikalų susitvarkyti
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių