Kūdikio gedinti šilutiškė: dobermanas „suėdė“ gyvenimo prasmę

  • Teksto dydis:

„Mes mylėjom tą šunį. Tikrai mylėjom. Aš net nežinau, kodėl jis taip pasielgė su mano kūdikiu. Jis „suėdė“ mano gyvenimą, bet kokią prasmę“, – laidos „TV Pagalba“ studijoje kalbės vaiko netekusi mama Andžela. Ji pirmą kartą atvirai ir neslėpdama skausmo visai Lietuvai pasakos, ką išgyveno tą siaubingą dieną.

Tą dieną Šilutę ir visą Lietuvą sukrėtė baisi tragedija – iš voljero ištrūkęs į dobermaną panašus šuo negyvai sukramtė mėnesio laiko kūdikį. Šuo išsitraukė savo šeimininkų naujagimį iš vežimėlio, nešiojo jį po kiemą, išbėgo į gatvę, kol galų gale jį pamatė patruliuojantis policijos pareigūnų ekipažas. Kūdikis neišgyveno, jo mama paniro į gilią depresiją, o siaubingai pasielgęs šuo laukia nuosprendžio.

Protu nesuvokiamas šuns elgesys, kančios, kurias patyrė mažas kūdikėlis. Šis vaizdas persekios žuvusiojo močiutę Oną visą gyvenimą. Ji tą tragišką dieną dirbo ligoninėje, į kurią buvo atvežtas sukandžiotas jos anūkas ir jos dukra Andžela.

„Man labai neramu pasidarė, kai pažįstama paskambino ir pasakė, kad iš mūsų kaimo į ligoninę atvežtas vaikutis. Netrukus sužinojau, kad tai – mano anūkėlis. Kartu atvežė ir dukrą, nes ji buvo nualpusi ir jai reikėjo medikų pagalbos. Vaikutį iš karto dar paguldė į reanimaciją, o dukrai suleido raminamuosius“, – pasakos Ona.

Pati Andžela viso siaubingo proceso net nematė – nelaimė įvyko tiesiog žaibiškai. Šuo ištrūko, apvertė vežimėlį, pačiupo vaiką. Visi, pamatę po kiemą lakstantį šunį, iš pradžių pagalvojo, kad jis nešiojasi kažkokią lėlę, tik paskui suvokė, kas kamuojasi šuns nasruose. „Gal šuo pavydėjo? Nes gimus kūdikiui glosčiau nebe jį?“ – iš nevilties laidoje paklaus moteris.

„Tai – tokia didelė nelaimė, tokia širdgėla, nes mes visi labai mylėjome mažylį. Skauda širdį, negalime apie tai galvoti, nes labai baisu. Niekada nenorėčiau matyti šito šuns, kuris yra mano anūkėlio žudikas“, – prisipažins močiutė.

Kodėl mėnesio kūdikis vienas miegojo lauke? Kas kaltas, kad šuo šitaip pasielgė su naujagimiu? Kodėl šuo vis dar laukia nuosprendžio? Ir svarbiausia – apie ką iki šiol nutylėjo kūdikio mama? Visi atsakymai – šiandien laidoje „TV Pagalba“ 16.30 val. per TV3.


Jei patiriate ar matote smurtą, skambinkite 112.

Psichologinė pagalba: Vaikų linija, www.vaikulinija.lt, tel. 116 111;

Jaunimo linija, www.jaunimolinija.lt, tel. 8 800 28888;

Vilties linija, www.kpsc.lt, tel. 116 123.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baikit

Baikit portretas
jūs komentatoriai ėst tą šeimą. Manot jiems lengva? Baisi beprasmiška mirtis mažylio savam kieme,savo šuns. Negi kas norėjo. Dabar po laiko daug galima pasakyti ir tą,ir aną. Nebėra, viskas. Liko neužgijanti žaizda, ilgesys,amžinas kaltės jausmas. Taip jau kartais būna,per neapdairumą,nesutvarkymą. Visada pasidėtum pagalvę,jei žinotum, kur ir kada krisi. Ir taip kartais gyvenome būna, net niekada net negalėtum pagalvot kas atsitiks. O atsitinka! Lyg surežisuota. Stiprybės mamai, likusiems broliukams ir kt.artimiesiems! Gyviems kapų nėra,reiks kažkaip įveikt netektį,ilgesį, apmaudą,kaltę. Yra kažkoks likimas!

Dobermanas

Dobermanas portretas
Zinot, gedit ar ne gedit, bet proto irgi neturit, arba patirties su sunim. Dobermanai ir mazi vaikai - grieztas niu niu ! dobermanai niekados nemylejo vaiku ir nemyles. sakau, nes pats auginu dobermana 10 metu. Dobermanai niekados nemylejo ir nemyles vaiku, net jeigu atrodo, kad jis/ji zaidzia su vaiku.

skaitytojas

skaitytojas portretas
Naujagimi reikia prižiūrėti,o ne palikti vieno ir sėdėti pas kaimynus. Geriausia apkaltinti šunelį, kuris negali papasakoti kaip su juo elgėsi . Jeigu apkaltins šuneli tai išvengs atsakomybes, tokia jų teisme tikriausia gynyba, Manau tėvai turi atsakomybe prisiimti, kad nesaugioje vietoje paliko naujagimi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių