Lietuvoje nuvirtę medžiai padarė daug žalos

Per parą ugniagesiai Lietuvoje 124 kartus vyko šalinti ant kelių, pastatų, elektros laidų ir kitų vietų užvirtusių medžių.

Nuvirtę medžiai padarė daug žalos – apgadino automobilius, nutraukė elektros laidus, užtvėrė pravažiavimus.

„Tikėtina, kad pačių medžių nuvirto tikrai daugiau. Į kitus kvietimus reagavo ir komunalinės tarnybos“, – BNS trečiadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Dainius Vedrickas.

Nuo pirmadienio 7 val. ryto iki antradienio 7 val. ryto gelbėtojai 29 kartus vyko šalinti medžių ir medžių šakų Kauno apskrityje, Alytaus apskrityje gauti 25 iškvietimai, Šiaulių ir Marijampolės – atitinkamai aštuoniolika ir penkiolika, Vilniaus apskrityje – trylika, kitose apskrityse iškvietimų buvo mažiau nei dešimt.

Pasak jo, buvo atvejų, kai, vykdami į iškvietimus, gelbėtojai pakeliui rasdavo daugiau nuvirtusių medžių ir juos taip pat pašalindavo.

Šiauliuose, Tilžės gatvėje, ant daugiabučio virstantis medis atsirėmė į namo balkono stogelį. Medį ugniagesiai supjaustė grandininiu pjūklu.

Po pietų antradienį, apie 15 val., ant Alytaus pataisos namų tvoros Ulonų gatvėje užvirto medis, nutraukti elektros laidai. Nuvirtęs medis grandininiu pjūklu susmulkintas ir patrauktas į šalikelę.

Pavakarę Kaune, V. Putvinskio gatvėje, kieme virsdamas medis kliudė tris automobilius, užtvėrė išvažiavimą.

Kaune, Vaišvydavos plente, virsdamas medis pakibo ant elektros laidų virš važiuojamosios kelio dalies. Atvykus ugniagesiams, įvykio vietoje jau dirbo „ESO“ avarinės tarnybos darbuotojai. Panaudojus grandininį pjūklą, medis susmulkintas ir patrauktas į šalikelę.

Kauno rajone, kelio Klaipėda – Kaunas 180 kilometre nuvirtęs medis buvo užtvėręs vieną eismo juostą.

Palangoje, Klaipėdos plente, medis užvirto ant krovininio automobilio.

Atvykus ugniagesiams, ant važiuojamosios kelio dalies gulėjo medis, greta stovėjo apgadintas automobilis MAN. Per įvykį vairuotojas nenukentėjo. Grandininiu pjūklu medis supjaustytas ir patrauktas į šalikelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių