Lietuvoje pradėjo degti pernykštė žolė

Atšilus orams, Lietuvoje pradėjo degti pernykštė žolė.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė, jau registruojami gaisrai gamtoje – iki penktadienio pavakarės ugniagesiai tris kartus vyko gesinti žolės gaisrų.

Kėdainių rajone, Surviliškio seniūnijoje, pernykštės žolės gaisras buvo įsiplieskęs 10 arų plote, Kaišiadorių rajone, Palomenės seniūnijoje, pernykštė žolė degė 50 arų plote. Toks pats pernykštės žolės plotas degė ir Trakų rajone, Aukštadvario seniūnijoje. Čia ugnis įsiplieskė pakelės žolėje. 

„Pavieniai gaisrai, bet pirmieji pavasarinių gaisrų signalai jau yra“, – BNS sakė ugniagesių atstovė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas atkreipia visuomenės dėmesį, kad pernai kovo mėnesį atvirosiose teritorijose kilo 1005 gaisrai, išdeginę daugiau kaip 800 hektarų.

Penkerių metų kovo mėnesio gaisrų atvirosiose teritorijose vidurkis – 597.

„Todėl ugniagesiai įspėja gyventojus, kad šylant orams nedegintų pernykštės žolės, nes tai kelia pavojų ne tik gamtai, žmonių turtui, bet ir jų gyvybei,“ – sako gelbėtojai.

Sinoptikai sako, kad savaitgalis bus pavasariškas, o kitos savaitės ketvirtadienį oro temperatūra gali siekti ir iki 15 laipsnių šilumos.

Savaitgalis bus pavasariškas ir malonus. Šeštadienį krituliai nenumatomi, daug kur sušils iki 5 – 10 laipsnių. Šilčiau bus ties pietvakariniais rajonais.

Sekmadienį numatomi nedideli krituliai, bet tik vietomis. Naktį bus apie 0–5 laipsnius šilumos, o dienos metu sušils iki 7–12 laipsnių.

Kitos savaitės pradžioje lis, tačiau temperatūra išliks teigiama.  

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zole ir

zole ir portretas
lapus deginti negalima, o kaip padangas ir kt, siuksles galima deginti, kai buvo svenciama matjosaicio pergale tai santakoj gerai dege padangos

Anonimas

Anonimas portretas
Joooooo, atsibodo guleti tai sugalvojo degti. Cha cha cha na ir pridurkai raso.

taip

taip portretas
taip, ne iš šio ne iš to ir pradėjo degti ? gal dronus pasitelkit, gal nors kartą bus nustatyti padegėjai ? Kiekvieną pavasarį tik dejonės )
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių