Policijos bendruomenė gedi dviejų pareigūnų: kažkas turi mirti, kad situacija būtų peržiūrėta?

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijoje gedulas. Vis mažėjantį kolektyvą paliko dar du pareigūnai, tačiau ne savo noru, pranešama LNK reportaže.

„Užuojauta artimiesiems, šeimos nariams, vaikams, žmonoms. Iš tikrųjų, didelė nelaimė. Du jauni pareigūnai, 42-ejų ir 47-erių metų“, – išreiškė širdgėlą Šiaulių policijos viršininkas Ramūnas Sarapas.

Vienas pareigūnas mirė rugsėjo 29 d. Tuo metu jis išvykęs į užsienį vykdė ekstradicijos užduotį.

„Vyras rastas Didžiosios Britanijos viešbutyje, pakankamai jauno amžiaus, šiais metais praėjęs sveikatos patikrinimą. Tai sukėlė abejonių, kaip vykdomi sveikatos patikrinimai“, – kėlė klausimą policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

Viešbutyje mirusio policininko kūnas vis dar užsienyje, laukiama, kol šis bus pargabentas į Lietuvą.

„Sunku kažką komentuoti, kol nėra ekspertų išvadų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Manau, kad tyrimas atsakys į visus atsakymus, dabar kalbame vedini emocijų“, – sakė R. Sarapas.

Po dviejų metų gauti reabilitaciją reiškia, kad mes pasmerkiame pareigūnus, kuriems reikalinga medicininė pagalba

Kitas pareigūnas mirė spalio 5 d., jo gyvybė užgeso policijos komisariate, po fizinio normatyvų laikymo, persirengimo kambaryje.

„Pareigūnas turėjo sveikatos problemų, tačiau praėjo medicinines patikras. Turėjo leidimus laikyti fizinio normatyvus ir po vieno iš jų laikymo, spėjama, ištiko širdies smūgis“, – situaciją komentavo R. Katinienė. Moteris teigė, kad tai policijos sistemos trūkumų priežastis.

Kai kurie pareigūnai vietos reabilitacijos centre laukia net po dvejus metus.

„Reabilitacija skiriama po kažkokių ligų, kai nustatomos tam tikros diagnozės, arba po patirtų traumų. Po dviejų metų gauti reabilitaciją reiškia, kad mes pasmerkiame pareigūnus, kuriems reikalinga medicininė pagalba“, – piktinosi R. Katinienė.

Nors abu mirę pareigūnai turėjo sveikatos problemų, jiems vis tiek leista laikyti fizinius normatyvus. Kai kurie jų daliai pareigūnų sunkiai įveikiami, tokias pačias užduotis turi įvykdyti ir pareigūnai, dirbantys kabinetuose. Išreikšta mintis, kad pareigūnai iš visų jėgų daro pratimus, kol neatlaiko sveikata.

„Kas dvejus metus tikrina sveikatą. Ne visais atvejais medikai juk gali pastebėti visus dalykus. Sunku kažką pasakyti, bet tikriausias visas sritis galima tobulinti“, – pripažino R. Sarapas.

„Turi kažkas mirti, kad kažkas peržiūrėtų situaciją. Susidaro įspūdis, jog policijos pareigūnų sveikata, reabilitacija, reabilitacijos prieinamumas, fiziniai normatyvai niekam neįdomūs“, – atkreipė dėmesį R. Katinienė.

Vidaus reikalų ministerija situacijos nekomentavo. Šiuo metu šalyje trūksta apie 1,5 tūkst. įvairių grandžių policijos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irgi tėvas

Irgi tėvas portretas
Kažkodėl niekam nedašunta kad suleidus eksperimentinių, genetiką ardančių nuodų, nereikia tikėtis nieko naudingo sveikatai, apie ką rašo viso pasaulio mokslinoinkai, o nemato to tik mūsų policija ir valdžia... pasipils mirtys kaip iš gausybės rago, bet bus vėlu, kai tūkstančių imunitetai nusilps. Domėkitės žmonės ne algomis , šiltomis darbo vietomis, o kokius nuodus į save priimate.Aš geriau bomžu be nuodų, negu ministru su nuodais, būčiau. Niekjo nenorėjau įžeisti, paprasčiausia turiu du sūnuspanašaus amžiaus ir stengiuosi juos išsaugoti nuo šio genocido.

Nu ir

Nu ir portretas
Eina jie nx.

Anonimas

Anonimas portretas
Sportas - sveikata. Kažko ir sportininkai vis krenta, krepšininkai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių