PAGD: 2022-aisiais mažiausias gaisruose žuvusių žmonių skaičius per 19 metų

  • Teksto dydis:

2022-aisiais gaisruose žuvo mažiausias skaičius žmonių per 19 metų, trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Šiemet gaisruose žuvo 40 asmenų, pernai – 56.

„Šiais metais birželio mėnesį žmonių aukų gaisruose pavyko išvengti, o liepos mėnesį juose žuvo vienas gyventojas. Tai mažiausias gaisruose žuvusių žmonių skaičius per 19 metų“, – teigiama pranešime.

Pasak PAGD, remiantis 2017–2021 metų statistika, per septynis metų mėnesius šalyje vidutiniškai kyla 6949 gaisrai, juose žūsta 56 gyventojai.

Anot departamento, 2021-aisiais Lietuvoje kilo 5601 gaisras, kuomet 2022 metais jų buvo 5699.

Beveik pusketvirto karto daugiau gaisruose žūsta kaimiškose vietovėse gyvenantys žmonės, nei miesto.

Daugiausia žmonių žūva sekmadienį ir pirmadienį.

2022 metais gaisruose žuvo 29 vyrai ir 10 moterų, vieno žuvusiojo tapatybė nenustatyta. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 64 metai.

Anot PAGD, penkiolika gyventojų žuvo dėl neatsargaus rūkymo,  septyni – dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi, šeši – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, trys – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, du – dėl pašalinio ugnies šaltinio, vienas – dėl tyčinės žmonių veikos, vienas – dėl kitų priežasčių. Dar penkių žmonių žūties priežastys tikslinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nidos PAG komanda šaunuoliai !!!

Nidos PAG komanda šaunuoliai !!! portretas
Jie padarė tai, ko nesugebėjo padaryti nei Neringos nacionalinio parko direktorė Feser, nei Neringos meras Jasaitis, nei Neringos savivaldybės administracijos direktorius Šakalys. Jie leido sudegti iki galo, Nidoje Šiauriniame paplūdimyje, pačiame apsauginiame kopagūbryje, viduryje sauso pušynėlio pastatytai nelegaliai pirtelei ir apsaugojo Nidos mišką nuo eilinio gaisro. Šaunuoliai Šv. Floriono kariai, taip ir toliau, nes tokio brudo Neringoje dar likę labai daug. Svarbu stengtis ir skubėti , bet svarbu nepersistengti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių