Per plauką nuo nelaimės: dūmų detektorius išgelbėjo lovoje rūkiusios moters gyvybę

  • Teksto dydis:

Lovoje rūkiusios Prienų rajono gyventojos gyvybę išgelbėjo dūmų detektorius.

Antradienio rytą, apie 5.50 val., Važatkiemio kaimo gyventoją pažadino autonominio dūmų detektoriaus signalas. Vyras pašoko iš lovos ir nubėgo į kitą kambarį, kur miegojo jo mama. Kambaryje degė jos lova ir tvyrojo daug dūmų.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, vyras nutempė mamą toliau nuo lovos, nubėgo atsinešti gesintuvo ir juo numalšino liepsnas, o smilkstančią antklodę išnešė į lauką. Gelbėdamas mamą vyras apdegė rankas.

Moteris per gaisrą prisikvėpavo nuodingų dūmų ir apdegė kojas. Ją greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.   

„Gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo, – pranešime spaudai sakė Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Darius Giraitis.

Tikriausiai moteris paryčiais užsirūkė ir nuo neužgesintos cigaretės pradėjo smilkti ir degti patalynė ir lova.

„Moters sūnus savo namuose buvo įsirengęs du dūmų detektorius, turėjo net gesintuvą. Žmogus gyveno tvarkingai ir rūpinosi namų saugumu, tačiau mamos silpnybių sukontroliuoti negalėjo,“ – teigė ugniagesių atstovas.

Žmogus gyveno tvarkingai ir rūpinosi namų saugumu, tačiau mamos silpnybių sukontroliuoti negalėjo.

Per gaisrą sudegė lova, aprūko kambarys, tačiau didesnių nuostolių buvo išvengta. Tad D. Giraitis siūlo visiems gyventojams atkreipti dėmesį į šį įvykį ir įsigyti dūmų detektorių, kol jų namuose neįvyko nelaimė.

Pasak D. Giraičio, bendradarbiaujant su savivaldybe, daugelis gyventojų yra aprūpinami šiais laiku apie nelaimę pranešančiais prietaisais.

„Savivaldybė parūpina dūmų detektorių, o mes įrengiame juos gyventojų namuose. Jau ne vieneri metai, kai rengiama ir kaminų valymo akcija“, – sako D. Giraitis.

Pasak jo, savivaldybė atrenka daugiavaikes šeimas ar vienišus senyvus žmones, kurie nebegali išsivalyti kamino, Prienų butų ūkis skiria darbuotojus ir transportą su keltuvu, ir ši paslauga suteikiama gyventojams. Tuo pačiu jiems paremontuojamos krosnys, o ugniagesiai vyksta kartu ir papasakoja žmonėms apie saugią gyvenseną, įrengia jiems dūmų detektorių.

Neatsargus rūkymas yra viena dažniausių žūties ugnyje priežasčių Lietuvoje, sausį–rugsėjį dėl šios priežasties šalyje žuvo  penkiolika gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai tokia ten ir moteris

Tai tokia ten ir moteris portretas
Jeigu prisiliuobus rūko ir užmiega. Ot gražu, tai gražu ir dar tokiam amžiuj, jau senei.

Nuotraukoje \\\\\.../////

Nuotraukoje  \\\\\...///// portretas
jei tai namas,tai aš Kinijos imperatorius.

Boba \\\\...////

Boba  \\\\...//// portretas
velnias su cigarete žaptuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių