Per savaitę Lietuvos keliuose žuvo trys žmonės

Lapkričio 19–25 dienomis Lietuvos keliuose ir gatvėse eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo trys žmonės: du keleiviai ir vairuotojas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, sužeisti 78 eismo dalyviai: 30 vairuotojų, 23 pėstieji, penkiolika keleivių, penki dviratininkai, keturi elektrinių paspirtukų vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, kalti dėl trijų eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti trys asmenys: du neblaivūs vairuotojai, vienas pėsčiasis.

Pirminiais duomenimis, iš viso registruota 70 eismo įvykių.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko septyniais eismo įvykiais daugiau, sužeista žmonių penkiolika daugiau, žuvo dviem mažiau.

Visi trys asmenys dviejuose įvykiuose žuvo lapkričio 20 d., šeštadienį.

Naktį Širvintų rajone, Motiejūnų kaime, rajoniniame kelyje Paširvintys- Juodiškiai-Giedraičiai, vingyje į dešinę nuo kelio į kairę pusę nuvažiavo, atsitrenkė į medį ir apvirto automobilis „BMW 320D“. Pirminiais duomenimis, žuvo 32 metų keleivis. Sužeista ir į ligoninę paguldyta 29-erių moteris. Ji, pirminiais duomenimis, vairavo transporto priemonę.

Vakare Palangoje tiesiame žvyrkelio ruože į kairę nuo kelio nuvažiavo ir griovyje apvirto automobilis „Opel Vectra Station Wagon“. Žuvo 38 metų vairuotojas ir 37-erių keleivė.

Per savaitę Eismo įvykių informacinėje sistemoje įregistruoti 554 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 proc. visų įvykių. Transporto priemonės susidūrė su laukiniais gyvūnais 155 kartus.

Šiais metais, iki lapkričio 25-osios, šalyje eismo įvykiuose žuvo 136 žmonės, aštuoniolika mažiau nei 2020 metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 64, keleivių – 34 ir pėsčiųjų – 25.


Šiame straipsnyje: eismasavarijaavarijosstatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių