Šešupės krante pasieniečiai aptiko aštuonis artilerijos sviedinius

  • Teksto dydis:

Šakių rajone pasieniečiai aptiko aštuonis Antrojo pasaulinio karo laikų artilerijos sviedinius. Pavojingi radiniai gulėjo Šešupės, kuria eina siena su Rusija, pakrantėje.

Pirmadienį sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai patruliavo palei Šešupę ties Šakių rajono Bajoraičių kaimu. Upės, kuri dar nuo vasaros yra smarkiai nusekusi, viduriu čia eina Lietuvos ir Rusijos siena.

Prie kranto Šešupės vandenyje pasieniečiai pastebėjo du sprogmenis. Pradėję tikrinti priekrantę VSAT pareigūnai dumble ir žolėje pamatė dar šešis tokius pat radinius. Kudirkos Naumiesčio pasieniečiai iškart organizavo sprogmenų ir vietovės apsaugą bei iškvietė Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojus.

Jau sutemus atvykę kariškiai apžiūrėjo radinius ir konstatavo, kad tai – aštuoni Antrojo pasaulinio karo 76,2 mm artilerijos sviediniai. Juos išminuotojai išsivežė į Rokų poligoną sunaikinti.

Šiemet tai buvo jau 17-as atvejis, kai panašiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko saugoti aptiktus sprogmenis ir kviesti išminuotojus. Dažniausiai randami karo laikų sprogmenys, o juos aptinka arba pasienyje patruliuojantys VSAT pareigūnai, arba jiems apie tai praneša vietiniai gyventojai.

Iš 17-os atvejų dažniausiai, t. y. 10 kartų, sprogmenimis teko pasirūpinti sieną su Rusija saugantiems Pagėgių rinktinės pasieniečiams. 4 kartus sprogmenys buvo rasti pasienyje su Baltarusija. Dar 3 atvejai fiksuoti Pakrančių apsaugos rinktinės saugomame ruože.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių