Perėjoje moterį mirtinai partrenkusi buvusi sportininkė išlindo pro adatos skylutę

  • Teksto dydis:

24-erių Indrė Vilkuotytė buvo nuteista dėl avarijos Laisvės pr., prie Spaudos rūmų. Krepšinio teisėjos vairuojamas automobilis „Mazda 3“ perėjoje partrenkė moterį, informuoja LNK.

Bylos duomenimis, sankryžoje pradėjus mirksėti žaliam šviesoforo signalui, vairuotoja greičio nesulėtino ir automobilio prieš sankryžą nesustabdė. Pėsčioji į gatvę žengė degant raudonai šviesai. Vairuotoja ją partrenkė ir mirtinai sužalojo.

Ekspertai nustatė, kad I. Vilkuotytės vairuojamas automobilis važiavo apie 80 km / val. greičiu, nors ten leistina tik 50.

Buvusi sportininkė tikino, kad pamatė bėgančią moterį iki jos likus tik penkiems ar dešimčiai metrų. Ji suko į kairę, stabdė, bet susidūrimo neišvengė. Specialistų teigimu, vairuotoja turėjo galimybę išvengti nelaimės, jei būtų reagavusi laiku. Pasirodo, atstumas iki pėsčiosios buvo pakankamas, kad būtų galima sustabdyti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Nors pėsčioji degant raudonai šiurkščiai pažeidė taisykles, nelaimė įvyko dėl vairuotojos neatidumo.

Sportininkė pripažino kaltę ir atsiprašė buvusios moters artimųjų. Bylą išnagrinėjęs Apylinkės teismas atsisakė atleisti vairuotoją nuo baudžiamosios atsakomybės. Anot teismo, būtų pažeistas teisingumo principas.

Krepšinio teisėjai buvo skirta metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas pusantrų metų. Be to, atimta teisė vairuoti dvejus metus ir uždrausta išvykti iš namų.

Tačiau šis nuosprendis neįsiteisėjo, nes buvo apskųstas. Gynėjas prašė atleisti merginą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Apygardos teismas gynėjo prašymą tenkino. Pasirodo, už buvusią krepšininkę laidavo jos tėvas. Draudimas vairuoti dvejus metus liko galioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abejone

Abejone portretas
Kokiu greičiu islekiama į pėsčiųjų perėja irgi neturi reikšmės,?! Kaip tokį pastebėti..?! Amžius moters nenurodomas?! Tai baudžia ko išvengė mergina?!

che

che portretas
Moteris ėjo esant raudonam šviesoforo signalui. Reiškia pagal įstatymą ir teisę jos netirėjo būti gatvėje, nesvarbu kokiu greičiu važiavo auto. Nuosprendį galima drąsiai apskusti. Arba korumpuota čia kažkas.

Nuteisė visiškai nekaltą žmogų.

Nuteisė visiškai nekaltą žmogų. portretas
Vienintelis „nusikaltimas“ - greičio viršijimas. Ir tai ne garantija, kad tiesa.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių