Alytaus aplinkosaugininkams įkliuvęs kabliautojas turės atlyginti per 2 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Alytaus aplinkosaugininkams įkliuvęs kabliautojas, turėjęs ir kilpą laukiniams gyvūnams gaudyti, turės susimokėti baudą, iš jo konfiskuoti žvejybos įrankiai, antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę per reidus Alytaus ir Prienų rajonuose nustatė tris neteisėtai žvejojusius asmenis.

Nemune, Prienų rajone vyras žvejojo draudžiamu užkabinamuoju būdu – kai žuvis gaudoma kabliuku ar kabliu už bet kurios kūno dalies, išskyrus galvą. Už devyniolika kabliuku pagautų karšių jam teks atlyginti 1,9 tūkst. eurų žalą žuvų ištekliams, gresia bauda iki 300 eurų ir žvejybos įrankio konfiskavimas.

Aplinkosaugininkai, apžiūrėdami pažeidėjo daiktus, rado ir kilpą laukiniams gyvūnams gaudyti. Už tai jam gresia bauda iki 860 eurų, kilpa paimta.

Simno ežere Alytaus rajone aplinkosaugininkai nustatė dar du asmenis, žvejojusius iš valčių ir viršijusius leidžiamų naudoti mėgėjų žvejybos įrankių skaičių.

Vienas asmuo velkiavo keturiomis meškerėmis, nors leidžiama naudoti dvi. Kitas žvejys velkiaudamas naudojo ir savadarbį žvejybos įrankį su 36 trišakiais kabliukais, nors leidžiama naudoti šešis kabliukus. Šie asmenys žuvų pagauti nespėjo. Jiems gresia baudos iki 300 eurų ir žvejybos įrankių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas pats

tas pats portretas
Tokius straipsnius turėtų rašyti nusimanantis žmogus, o ne vieną kartą perskaitęs Mėgėjų žvejybos taisykles ir AAD pranešimą. Tą patį galima pasakyti apie AAD darbuotoją, parengusį šį pranešimą. Kompetencijos - nulis. Cituoju: "Už devyniolika kabliuku pagautų karšių ..." (kažin, ar matė tą "kabliuką"?). Dar vienas perlas: "Kitas žvejys velkiaudamas naudojo ir savadarbį žvejybos įrankį su 36 trišakiais kabliukais, nors leidžiama naudoti šešis kabliukus"

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
O kas jam naktimis belieka daryti , žmona be raštiško neduoda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių