Už seksualinį nusikaltimą prieš nepilnametį nuteistas R. Ačas išgirdo LAT verdiktą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti verdiktą už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteisto buvusio parlamentaro ir Raseinių politiko Remigijaus Ačo byloje.

„Atmesti gynėjo kasacinį skundą,“ – paskelbė teisėja Sigita Jokimaitė.

Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Buvęs politikas nepripažino kaltės ir teismo prašė nutraukti jo bylą, jo advokatė Aušra Ručienė sakė, kad byloje nepakanka įrodymų kaltinimams.

Į posėdį antradienį neatvyko nei advokatė, nei nuteistasis.

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas pradėjo nagrinėti kovo pabaigoje, tada ji buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka. R. Ačui ir jo advokatams pareiškus norą surengti žodinį procesą, toks prašymas buvo patenkintas ir byla buvo svarstoma žodiniame posėdyje.

Naujienų portalas „Delfi“ kovo pradžioje skelbė, kad R. Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiuoju pripažintas 17-metis.

Pasak portalo „Delfi“, teismai konstatavo, kad R. Ačas, būdamas didelės bendrovės vadovu, būdamas daugiau nei tris kartus vyresnis, pakvietė socialiai nesubrendusį nepažįstamą jaunuolį pas save į butą, žinodamas, kad pastarasis tikisi ir toliau gauti darbo, siūlė gerti su juo alkoholinius gėrimus, o pastarajam atsisakius, vadino „mamytės sūneliu“, taip skatindamas gerti.

Pasak teismo, visa tai rodo, kad R. Ačas, žinodamas apie nukentėjusiojo sunkią finansinę padėtį šeimoje, jam liepdamas draugams nesakyti apie pasiūlytą papildomą darbą, ruošėsi kitam žingsniui, o būtent – už atlygį su nukentėjusiuoju tenkinti lytinę aistrą, todėl ir skatino šį vartoti alkoholį.

Nepilnametis išsaugojo buvusio parlamentaro jam siųstas žinutes, jas vėliau nufotografavo ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

Planuotas nusikaltimas paaiškėjo, kai R. Ačas nusprendė susitikti su 17-mečiu prie prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Jaunuolis įjungė telefoną, norėjo įrašyti pokalbį, kad turėtų įrodymų, jei kas nors vyktų.

Kai R. Ačo vairuojamas automobilis BMW privažiavo prie nepilnamečio, šis į jį įlipo. Į automobilį norėjo įsėsti ir nepilnamečio draugas, tačiau nesuspėjo – vos tik jį pamatęs vairuotojas staigiai paspaudė greičio pedalą.

17-metis nutarė iššokti iš važiuojančio automobilio ir tada smarkiai susižalojo.

Kelias dienas sužalojimus namuose gydęsis jaunuolis vėliau nuvyko į Santaros klinikų Vaikų ligų skyrių.

Kadangi jo sužalojimai buvo smurtinio pobūdžio, gydymo įstaigos darbuotojai privalėjo pranešti teisėsaugai apie sužalotą nepilnametį. Tuomet ir paaiškėjo buvo politiko ketinimai seksualiai suartėti su jaunuoliu.

Pasak portalo, R. Ačas teismams pripažino, kad nukentėjusiajam sumokėjo 3 tūkst. eurų už patirtus nemalonius išgyvenimus.

Buvęs ilgametis parlamentaras pažymėjo, kad tai, kas įvyko, esą tebuvo „tam tikra nevykusi provokacija“, kurios jis, būdamas subrendusiu žmogumi, neturėjo daryti ir daugiau niekada nekartotų.

R. Ačas 2003 metais buvo tuometinio prezidento Rolando Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004-2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys buvo išrinktas į Seimą.

2011-2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas. R. Ačas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, 2015-aisiais mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Baigęs Seimo nario kadenciją R. Ačas 2016-2018 metais ėjo Raseinių administracijos direktoriaus pareigas.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje R. Ačas, kaip buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, yra kaltinamas piktnaudžiavimu, sukurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patyręs

Patyręs  portretas
Buvau dar jaunas eksperimentuoti norintis vaikinas. 16m. Smulkaus sudėjimo. Per skelbimus radau žmones "pora" norinčius susitikti. . Kuris laikas bendravome . Nusprendėme susitikti. Atvažiavo šitas išgama. Nusivežė pas save. Pasakė kad nenori manęs dalintis su žmona. Speju ta žmona tik istorijose buvo. Šimtu procentu pedofilas. Ir kiek metų jau vyksta. Tuo metu man buvo 15-16 dabar jau 30

Taigi

Taigi portretas
Neringa Venckiene buvo teisi apie iskrypelius valdzioje. O kiek dar neapsisvietusiu. O kiek dar ju dangstomi paciu partiju... teismai, prokuraturos, manau, irgi ne isimtis. O galejo tada 2012 - tais, kaip N.Venckiene sake, per Kedyte issinerti visa pedofilu grandine. Itakingu. Bet, tada sistema sudirbo, kad juos apsaugoti, issaugoti, o sunaikino pacia auka ir puole pesekioti aukos artimuosius.

Algirdas

Algirdas portretas
Tai įvardinkim tiesiai galų gale - Ačas pederastas ir pedofilas . Kaip sakoma - du viename
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių