Automobilines atliekas deginantiems autoservisų savininkams – tūkstantinės baudos

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Kalvarijos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Vilkaviškio rajone tikrino asmenis, remontuojančius ir ardančius automobilius. Patikrinimo metu nustatyti devyni pažeidimai. Už juos asmenims bus skirtos baudos, kurios gali siekti iki 1150 eurų.

„Akcija „Garažiukas“ svarbi ir kontrolės, ir švietimo prasme. Visi, kurie užsiima transporto priemonių priežiūra, remontu ar ardymu, turi suprasti, kad norint užsiimti šia veikla, ją reikia atlikti tinkamai ir atsakingai. Jei atliekomis atsikratoma bet kur, ypač gamtoje, toks šalinimo būdas daro neigiamą poveikį ne tik aplinkai, bet ir pačių žmonių sveikatai“, – sakė Kalvarijos aplinkos apsaugos inspekcijos vyr. specialistė Laima Bukauskaitė.

Pasak aplinkosaugininkės, per reidą buvo nustatyti šeši pažeidimai ardant eksploatuoti netinkamas transporto priemones (ENTP), vienas pažeidimas fiksuotas vykdant transporto priemonių remonto ir techninės priežiūros veiklą. Taip pat nustatyti du atliekų deginimo atvejai.

„Vykdant reidą taip pat nustatėme du asmenis, kurie degino automobilines atliekas. Dėl šių pažeidimų, įvertinus visas aplinkybes, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala. Asmenims, kurie vis dar nori taip kūrenti atliekas, norisi priminti, kad taip deginant atliekas teršiamas ne tik oras,  bet ir gruntiniai vandenys. Žinoma, bet kokia tarša kenkia sveikatai“, – apie reido rezultatus ir nustatytus pažeidimus kalbėjo L. Bukauskaitė.

AAD nuotr.

Įmonės, kurių veikloje susidaro pavojingos ir nepavojingos atliekos (išskyrus tam tikras teisės aktuose numatytas išimtis), turi atliekų susidarymo apskaitą vesti Vieningoje gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje.

Užsiimant ENTP ardymo veikla neturint leidimo arba nesilaikant šiame leidime nustatytų sąlygų, fiziniams asmenims užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 300 iki 1700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.

Juridiniams asmenims vykdant ENTP ardymo veiklą neturint leidimo numatyta bauda nuo 10 tūkst. iki 30 tūkst. eurų. Vykdant ENTP ardymo veiklą pažeidžiant leidimo sąlygas,  juridiniams asmenims gresia bauda nuo 1000–2000 eurų.

Už atliekų tvarkymo pažeidimus fiziniams asmenims taikoma atsakomybė nuo įspėjimo iki 4100 eurų.

Juridiniams asmenims, perdavusiems pavojingas atliekas nelegaliems atliekų tvarkytojams, gresia bauda nuo 150 iki 55 tūkst. eurų, o atliekų apskaitos pažeidimai gali užtraukti baudą nuo 150 iki 1400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nuosavų namų šeimininkai namus šildo deginant šiukšles visokias Kaune,išvėdinti butu langu negalima atidaryti,smarvė baisi plastiko , tepalo kvapas ir neaiškus cheminis, ryte 6:00 ir vakare 22:0: - 23:00;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių