Be gailesčio autobuse spardęs ir daužęs mergaitę paauglys baudžiamas nebus

Prieš mergaitę mokykliniame autobuse smurtavusiam Šilalės mokyklos mokiniui byla nebus keliama, nes jis nėra sulaukęs tokio amžiaus, nuo kurio galėtų atsakyti už fizinio skausmo sukėlimą.

Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras, įvertinęs Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjų priimtą nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl mokykliniame autobuse prieš metais jaunesnę mergaitę smurtavusio paauglio, konstatavo, kad toks sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Kovo 4 dieną į policijos pareigūnus kreipėsi Šilalės rajono gyventoja.

Ji pranešė, kad jos 13-metė dukra buvo užpulta metais vyresnio paauglio.

Nagrinėjant pareiškimą nustatyta, kad konfliktas tarp paauglių kilo tada, kai moksleiviai po pamokų mokykliniu autobusu vyko namo. Remiantis surinktais duomenimis, kilus nesutarimui nepilnametis panaudojo fizinį smurtą prieš jaunesnę moksleivę, kuri dėl to patyrė skausmą.

Turimais teisėsaugos duomenimis, įvykio metu autobuso vairuotojas, kuris yra atsakingas už vaikų saugumą autobuse, moksleivius buvo trumpam palikęs vienus.

„Įvertinus šią aplinkybę, priimtu nutarimu vairuotojo darbdavys įpareigojamas imtis priemonių, kad būtų įvertintas poreikis skirti jam drausminę atsakomybę. Vairuotojas taip pat bus patraukas administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodekso 72 straipsnio („Vaiko teisių pažeidimas“) 3 dalį“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Mokinių bendravimo ypatumai Šilalėje, Obelyno mokyklos mokinys, kaip koks gyvulys be gailesčio daužo mokyklos mokinę.

Įvertinus nagrinėjant pareiškimą surinktus duomenis bei liudytojų parodymus buvo konstatuota, jog paauglio veiksmuose yra nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio („Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“) 3 dalyje, požymių. Tačiau jis, būdamas jaunesnis nei 16 metų amžiaus, negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Prokuratūra pažymi, kad nukentėjusieji, įvertinę tai, jog patyrė turtinę ar neturtinę žalą, turi teisę kreiptis į teismą su civiliniu ieškiniu.

Šiuo nutarimu taip pat nuspręsta informaciją apie įvykį perduoti Šilalės rajono savivaldybės administracijos Vaiko gerovės komisijai apsvarstyti minimalios priežiūros skyrimo smurtavusiam paaugliui būtinumo.

Šių priemonių tikslas – koreguoti nepilnamečių destruktyvų elgesį ir integruoti juos į įprastą socialinį gyvenimą. Jei minimaliomis priežiūros priemonėmis nebuvo pasiektas teigiamas vaiko elgesio pokytis, jam gali būti skiriama vidutinės priežiūros priemonės, kurios teikiamos vaikų socializacijos centruose.

Nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą per 7 dienas nuo nutarimo nuorašo gavimo dienos gali būti skundžiamas ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Vaizdo įrašu, kuriame matoma mokinio daužoma mergaitė, feisbuke  pasidalino Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

„Mokinių bendravimo ypatumai Šilalėje, Obelyno mokyklos mokinys, kaip koks gyvulys be gailesčio daužo mokyklos mokinę“, – rašė parlamentaras.

Jo teigimu, mokyklos administracija tėvų prašė šios medžiagos neviešinti.

Kaip skelbė naujienų portalas delfi.lt, mergaitei nustatytas galvos patinimas, kaklo patempimas.

Obelyno pagrindinės mokyklos direktorius Arūnas Aleksandravičius portalui teigė, kad sprendimas dėl mokinio šalinimo iš mokyklos bus priimamas po teisėsaugos tyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sovietinė administracija-sovietinis požiūris

sovietinė administracija-sovietinis požiūris portretas
"...mokyklos administracija tėvų prašė šios medžiagos neviešinti." Bijo skandalų? :)

aš pats

aš pats portretas
jį nubausiu...

bailių šalim

bailių šalim portretas
pavirto Lietuva, bailių šalim ir stipresnių gaidžių čiulpikais
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių