Estijos pilietis nepasikuklino: Lietuvoje pardavė savo šalyje išsinuomotą automobilį

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrities policija nustatė, kad Estijos pilietis savo šalyje išsinuomotą automobilį neteisėtai pardavė Lietuvoje.

Nusikaltimas buvo išaiškintas padedant visuomenei.

Kaip ketvirtadienį pranešė policija, spalio 5 dieną Tauragės rajone, Taurų kaime, buvo pastebėtas gatvėmis besivažinėjantis automobilis „Lexus“.

Minėto automobilio vairuotojas, kalbantis rusų kalba, siūlė vietiniams gyventojams itin pigiai pirkti šį automobilį. Gyventojai įtardami, jog šis automobilis gali būti pavogtas, nedelsiant apie tai pranešė policijos pareigūnams.

Pareigūnams tikrinant gautą informaciją, paaiškėjo, kad mašina jau parduota.

Paaiškėjo, kad 30-metis Estijos pilietis prieš keletą dienų Estijoje išsinuomojo 15 tūkst. eurų vertės automobilį „Lexus“, su juo atvyko į Tauragę. Čia pateikdamas suklastotus automobilio pirkimo-pardavimo dokumentus, minėtą automobilį pardavė vietos verslininkui.

Automobilio pirkėjas nieko neįtardamas, automobilį nusipirko už ženkliai mažesnę kainą, negu tikroji rinkos vertė.

Kaip skelbia policija, dėl operatyvių pareigūnų veiksmų pirmadienį nusikalstamu būdu įgytas automobilis „Lexus“ gražintas įmonei, jiems net nespėjus įtarti apie įvykdytą nusikaltimą.

Baudžiamoji byla dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu artimiausiu metu bus perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismui.

Už šias nusikalstamas veikas numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas nuo trejų iki šešerių metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių