EŽTT atmetė skundą dėl Vijūnėlės dvaro: Ž. Pavilonis bandė suklaidinti teismą

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) atmetė Žilvino Povilonio skundą dėl Druskininkų kurorte nugriauto vadinamojo Vijūnėlės dvaro, argumentuodamas, kad verslininkas bandė suklaidinti teismą.

Kaip nurodoma teismo ketvirtadienį paskelbtame pranešime, Ž. Pavilonis teismui skundėsi dėl pažeistų teisių į nuosavybę, kai buvo priverstas nugriauti saugomoje teritorijoje pastatytą namą, tačiau „pareiškėjas bandė suklaidinti teismą“.

EŽTT pranešime nurodė, kad Ž. Pavilonis yra patvirtinęs, jog su Druskininkų meru Ričardu Malinausku buvo sutaręs dėl fiktyvaus sandorio ir neketino šiuo namu naudotis.

„Teismas pažymėjo, kad Ž. Pavilonis savo skunde teigė, jog teismo sprendimai dėl namo nugriovimo pažeidė jo teisę į nuosavybę. Tačiau liudydamas vietos teisėsaugos institucijoms ikiteisminiame tyrime patvirtino, kad niekada neketino šia nuosavybe naudotis pats. Paaiškėjo, kad nuo pat pradžių buvo sutarta su R. M. dėl fiktyvaus sandorio ir jis turėjo tapti namo savininku“, – sakoma teismo pranešime.

Strasbūro teismo pranešime pažymima, kad Ž. Povilonis yra vienas iš 30 įtariamųjų, kurie figūruoja su šia istorija susijusiame ikiteisminiame tyrime. Jis įtarimas kyšininkavimo ir prekyba poveikiu, veikiant organizuotoje grupėje.

Nelegaliu pripažintas Vijūnėlės dvaru vadinamas pastatas buvo nugriautas 2019-ųjų spalį, po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo, jog tai turi būti padaryta. Druskininkų valdžia toliau dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Pastato savininkui Ž. Poviloniui, Druskininkų merui R. Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Vijūnėlės dvaro nugriovimo byloje ,,vsio v zakone,, o šimtą kartų didesnį nusižengimą padarytoje Palangos dušinių statyboje irgi ,,vsio zakone,, tik nusikaltėlių naudai, tai kur čia šuo pakastas?.?.

Taigi

Taigi portretas
Šlykštus konservų puldinėjimas, daugiau jie nieko ir nesugeba...

Kaip tik konservatnykas

Kaip tik konservatnykas portretas
Taip ir islaptintas sukcius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių