Aplinkosaugininkų reidai: vėl įkliuvo nelegaliais tinklais žvejoję asmenys

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė gyvosios gamtos reidus Lazdijų rajone ir nustatė keturis tinklininkus.

Vienam pažeidėjui, pagavusiam didelį kiekį žuvies, teks sumokėti žalą gamtai – beveik 7 tūkst. eurų.

Pirmadienio vakarą asmeniui žvejyba baigėsi net neprasidėjusi, kai prie Dusios ežero, Lazdijų rajone policijos pareigūnų sustabdyto automobilio priekaboje buvo rasti du statomieji tinklai.

Pažeidėjui už neteisėtą neteisėtų įrankių laikymą gresia nuo 60 iki 200 eurų bauda ir paimti tinklai.

Kitą dieną aplinkosaugininkai vykdydami reidą Niedaus ežere, Lazdijų rajone sulaikė du asmenis, žuvį gaudžiusius keturiais statomais tinklais.

Pažeidėjai buvo sulaikyti, kai perplaukę valtimi į krantą iš tinklų išėminėjo neteisėtai sugautas žuvis. Asmenys buvo sugavę 62 karšius, keturis lynus, 10 kg raudžių, 1,1 kg plakių ir  0,4 kg ešerį.

Už neteisėtą žvejybą jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų, taip pat paimta valtis ir tinklai, taip pat reikės sumokėti žalą žuvų ištekliams – 6772 eurus.

Ankstų trečiadienio rytą aplinkosaugos pareigūnams įkliuvo kitas asmuo, Prapunto ežere, Lazdijų rajone pastatęs tinklą.

Pažeidėjas sugauti žuvų nespėjo, tačiau jam gresia nuo 120 iki 300 eurų bauda. Asmuo už tokią pačią veiką  paskutinį kartą sulaikytas buvo lygiai prieš savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vieni PSD vezdais varo zmones i

vieni PSD vezdais varo zmones i portretas
gamta medziot... a kiti i bankus sugruda, i privacius pensiju fondus.... tam ka uz vargetu skatikus PONAI FERARIAis vazinetu...a jei koks biski gudresnis runkelis pasitaiko tai baudejai pa tyko ir baudzia be gailescio... ir nieko cia asmenisko tiesiog euro sojuzo geris ... draust baust skriaust kirsint apmokestint...

LT

LT portretas
Mažos baudos, už tai ir daro ką nori. Sustabde su tinklais- iškart gmtai žalą reikia taikyti. Pagavo, nespėjo pagaut irgi baust tūkstantinem baudom. Gal tada atšoks fantazijos praturtėti iš tokios veiklos. Dar reikia įvertint kiek yra parduota žuvies ir pelno mokėstis nesumokėtas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių