Į Alytaus atvirąją koloniją negrįžęs nuteistasis – sulaikytas

  • Teksto dydis:

Į Alytaus atvirąją koloniją negrįžęs nuteistasis – sulaikytas, šeštadienio vakarą pranešė Kalėjimų departamentas.

Departamento teigimu, nuteistasis Gediminas Akelis iš Alytaus pataisos namų atvirosios kolonijos penktadienį išleistas į Druskininkų ligoninę.

Asmuo į bausmės atlikimo vietą sugrįžti turėjo penktadienį 20.30 val., tačiau nustatytu laiku vietoje nepasirodė.

Pareigūnai paskelbė nuteistojo paiešką.

Maždaug parą išbuvęs laisvėje G. Akelis sulaikytas už Lietuvos sienos – Augustavo mieste Lenkijos policijos pareigūnų, vairuojantis Lietuvoje vogtą automobilį.

Nustatinėjama, ar asmuo pavogė automobilį, kad paspruktų nuo teisėsaugos. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. 1991 metais gimusiam nuteistajam pagal paskutinį teismo nuosprendį nuo 2020-ųjų gruodžio trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones.

Gediminas Akelis. Kalėjimų departamento nuotr.

Kalėjimų departamento teigimu, G. Akelio numatyta bausmės pabaiga buvo šių metų gegužės 18 diena.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, bausmę atvirosiose kolonijose atliekantys žmonės turi teisę savarankiškai vykti gydytis, apsipirkti ar ieškotis darbo. Jie turi tam gauti įstaigos administracijos leidimą ir grįžti į pataisos namus nustatytu laiku.

Kalėjimų departamento teigimu, nuolat daugėja nuteistųjų piktnaudžiavimo atvejų, kai jie išėję iš atvirosios kolonijos laiku negrįžta.

Įstaiga atkreipia dėmesį, kad dėl nuteistųjų pasišalinimo rizikų rekomenduoja keisti teisės aktus, taip pat yra ministerijai pateikusi konkrečius pasiūlymus, kaip mažinti rizikas atvirosiose kolonijose, motyvuoti nuteistuosius laikytis įstaigos vidaus taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Kada bus keiciami istatymai ir banditai nebus isleidziami i laisve, kur jie gali kartoti savo nusikaltimus? Uzteks su maniakais zaisti kazkokia tolerastija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių