Į Marijampolės pataisos namus grąžintas pasprukęs nuteistasis

  • Teksto dydis:

Policija sulaikė ir į Marijampolės pataisos namus grąžino laiku negrįžusį nuteistąjį.

Kalėjimų departamentas pirmadienį pranešė, kad Marijampolės pataisos namai informavo, jog prieš tris dienas į atvirąją koloniją iš parduotuvės negrįžęs nuteistasis Romualdas Alekna, gimęs 1996 metais, sekmadienį policijos buvo sulaikytas ir sugrąžintas į Marijampolės pataisos namus.

Kalėjimų departamentas padėkojo Vilniaus policijos pareigūnams, sėkmingai vykdžiusiems pasišalinusio nuteistojo paiešką.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos nėra saugomos taip, kaip įkalinimo įstaigos. Tai – bendrabučio tipo patalpos, kuriose nuteistieji tikrinami du kartus per parą. Čia jie rūpinasi savo buitimi, dažniausiai apsiperka ir maistą gaminasi patys.

Negrįžtantiems laiku iš atvirosios kolonijos išleistiems ar pasišalinusiems nuteistiesiems už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kalėjimų departamento teigimu, teismų praktika tokia, kad griežtos bausmės už minėtus įstatymų pažeidimus neskiriamos ir nuteistųjų bausmės laikas dėl pasišalinimo nepailgėja arba pailgėja keliais mėnesiais, todėl jie ir po pasišalinimo ar negrįžimo dažniausiai paliekami toliau bausmę atlikti atvirojoje kolonijoje ir kai kurie jų toliau linkę piktnaudžiauti suteiktu pasitikėjimu bei teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hansas

Hansas portretas
Tai čia panašiai kaip anuomet buvo vadinamos laisvos statybos.22val. patikrinimas ir ryte gal 7 val. patikrinimas ir jeigu nuobaudų neturi tai nuo penktadienio po darbo iki pirmadienio ryto patikrinimo išleidžia namo.O čia namo NE per išeigines.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių