Kaltu dėl kyšininkavimo pripažintam Rokiškio medikui teismas skyrė 50 tūkst. eurų baudą

Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmų teisėja trečiadienį kaltu dėl kyšininkavimo pripažino Rokiškio rajono ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus buvusį vedėją bei vidaus ligų gydytoją Alfonsą Vitkų, jam skirta 50 tūkst. eurų bauda.

Teismas taip pat patenkino prokuroro prašymą skirti A. Vitkui baudžiamojo poveikio priemones – penkerių metų laikotarpiui atėmė teisę būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Kaip kyšiai iš pacientų gauti pinigai – 1,2 tūkst. eurų – konfiskuoti, ketvirtadienį pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra.

Kaltinamasis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, turi teisę per 14 dienų nuo baudžiamojo įsakymo įteikimo jam dienos paduoti teismui prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir nebegali būti skundžiamas.

Per tyrimą buvo nustatyta, kad gydytojas galėjo paimti kyšius iš 12-kos asmenų. Jie pripažino savo kaltę ir buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.

A. Vitkus pastaruoju metu dirba tik vidaus ligų gydytoju, Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėjo pareigų nebeina prasidėjus ikiteisminiam tyrimui.

A. Vitkų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai sulaikė praėjusių metų rugpjūtį, jam buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas.

Manoma, kad kyšius A. Vitkus sistemingai ėmė už teisėtą veikimą vykdant turimus įgaliojimus – kad neteisėtą piniginį atlygį davusių asmenų artimiesiems būtų tinkamai teikiamos paslaugos. Kyšių sumos – nuo 20 iki 200 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

50 000.... zuikio asara

50 000.... zuikio asara portretas
netaip surasiau.... surinks i ne nemirktels telefonu... konsultuodamas... uz PSD daba gi tik konsultuoja....a gydo tai tik privaciose....uz piniga...

50 000.... zuikio asara

50 000.... zuikio asara  portretas
jis per dvi savaites surinks is konsultaciju eileje prie daktaro kabineto sedinciu.... i nieko asmenisko tiesiog PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu

Larisa

Larisa portretas
Jau seniai i darba grazintas tas gydytojas.Vel sekmingai darbuojas toliau.Cia ligoniu siaubas,o ne daktaras.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių