N. Grunskienė užsiminė, kada gali būti baigtas tyrimas dėl K. Bartoševičiaus

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė tikisi, kad tyrimas dėl buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo pasieks finišą gegužę ar birželį.

Anot jos, tyrimas vyksta intensyviai, atliekama daug veiksmų, jie „suplanuoti į ateitį“, o juose dalyvauja ne tik buvęs parlamentaras, bet ir daugiau proceso dalyvių.

„Labai sunku prognozuoti, kada bus priimtas šioje byloje sprendimas. Tačiau galiu patikinti, kad tikrai tyrimas vyksta, intensyviai, suplanuoti veiksmai atliekami. O sprendimas – labai norėčiau tikėtis, kad galbūt gegužę, galbūt birželio mėnesį mes jau galėsime pasakyti, kad baigiam šį ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas tyrimo veiksmai atliekami“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė generalinė prokurorė.

Manęs nedžiugina tie straipsniai, nedžiugina tai, kad aprašoma apie vaikus. Bet mes ne visagaliai, negalime uždrausti ir suvaldyti tos informacijos.

Prokuratūra K. Bartoševičiui vasario 1 dieną pateikė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, nusikaltimai, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Klausiama, kaip prokuratūra užtikrina galimų nukentėjusių apsaugą, N. Grunskienė pripažino, jog institucija „stengiasi padaryti viską, kiek nuo jos priklauso“, nors žiniasklaidoje vis dėlto pasirodo tyrimo detalių.

„Manęs nedžiugina tie straipsniai, nedžiugina tai, kad aprašoma apie vaikus. Bet mes ne visagaliai, negalime uždrausti ir suvaldyti tos informacijos, kadangi labai platus ratas žino, ir tos informacijos kiekvieną kartą vis daugėja. Tačiau galiu patikinti, kad iš prokuratūros tikrai ta informacija neišeina“, – kalbėjo ji.

Generalinė prokurorė taip pat atkreipė dėmesį, kad iš viso pernai pradėti 343 tyrimai dėl seksualinių nusikaltimų, nuteista beveik 90 proc. asmenų, kurių bylos pasiekė teismą. Vidutiniškai tokių bylų tyrimas užtrunka apie pusmetį.

Sausio 23 dieną K. Bartoševičius žiniasklaidai patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių, tačiau jam paskelbus šią žinią į Seimą su prašymu panaikinti jo teisinę neliečiamybę kreipėsi N. Grunskienė.

Vėliau paaiškėjo, kad generalinė prokurorė dar sausio 20 dieną lankėsi pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir informavo, kad prašys panaikinti seksualinio pobūdžio nusikaltimais prieš vaikus įtariamo Seimo nario neliečiamybę. Tiek generalinė prokurorė, tiek Seimo pirmininkė tvirtino, kad K. Bartoševičiaus pavardė tame pokalbyje nebuvo įvardyta.

Politikas Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymą panaikinti jo mandatą elektroniniu būdu pateikė būdamas Čilėje. Opozicijos atstovai, keldami versiją, kad K. Bartoševičius buvo informuotas skubiai trauktis iš Seimo, jog jo pavardė tyrime neiškiltų į viešumą, siekė sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškinantis, kas K. Bartoševičiui galėjo nutekinti informaciją, tačiau Seimas dukart atmetė tokią iniciatyvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nugi ???

nugi ??? portretas
kap valdovs nutars tep ir pamyslis hebra kad okey reik paliuosint juk ir laisvune armonuke patemys tep zadanyje bus vypolneno /zydtaina/ pagal n janutiene pritarymu NPZ NPZ ????

tik

tik portretas
kazin ar si pedsaika daleis kad butu viskas paviesinta bus kaip su jurbarko banditu kuris paleistas ir uz blokuotas nuo /geroves/ pazaduko ka ir matome siame nuo beriju andropovu iki zingeriu ka ir matome siandien =z

VISUOMENĖ tiki , jog tai bus I-ji

VISUOMENĖ tiki , jog tai bus I-ji portretas
teisingumo kregždė -- kovojant su POLITIKŲ p e d o f i l ų gaujomis Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių