Namine degtine besigydžiusiam ir darbininkams už darbą mokėjusiam vyrui – teismo bausmė

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose paskelbtas nuosprendis Šiaulių rajono gyventojui A. G., kuris, pasidaręs aparatą naminiams stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, juos gamino, laikė ir realizavo – atsiskaitydavo su kaimo gyventojais už pagalbą ūkyje.

Teismas kaltinamajam skyrė keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos  vykdymas atidėtas vieneriems metams, trečiadienį pranešė teismo atstovė. 

Kaltinamasis teisme prisipažino, kad, norėdamas namine degtine atsiskaityti už samdomų žmonių darbą jo ūkyje, pasigamino aparatą naminiams stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti ir jį neteisėtai laikė, pagamino ir laikė daugiau nei 94 litrus naminės degtinės.

A. G. pripažino ir tai, kad užraugė ir laikė 360 litrų raugalo, tinkamo naminei degtinei gaminti.

Kaltinamasis A. G. per teismo posėdį kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, kad pensininko gyvenimas nelengvas, gyvena ūkiškai, o sveikata nekokia.

Vyras tvirtino, kad jo pensija yra nedidelė, todėl už darbą sumokėdavo „samagonu“, nes pinigų neturi, gauna 232 eurus pensijos.

Aparatą naminei degtinei gaminti nusipirko prieš penkerius, šešerius metus, patobulino ir laikė malkinėje.

A. G. sakė, kad naminė degtinė buvo skirta kūnui įtrinti ir atsiskaityti už darbus. Toks atsiskaitymas gėrimais už darbus truko apie metus ar pusantrų metų. Savo elgesį vyras vertina labai blogai, išvadą sako jau yra padaręs. Jis pats alkoholio daugiau nei 20 metų nevartoja.

„Kadangi kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai ir sutiko, kad kiti įrodymai nebūtų tiriami, įrodymų tyrimas buvo nutrauktas, nes A. G. nebuvo kaltinamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu, nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės nekėlė abejonių. Be kaltinamojo prisipažinimo jo kaltė įrodyta ir per ikiteisminį tyrimą surinktais įrodymais“, – paskelbė teismas.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių