Neblaivūs vairavę du Alytaus pataisos namų darbuotojai atleisti iš darbo

Iš tarnybos atleisti du Alytaus pataisos namų darbuotojai – jie ne tarnyboje buvo sulaikyti neblaivūs prie vairo.

Alytaus pataisos namai informavo apie sprendimą atleisti du pareigūnus, kurie vairavo neblaivūs. Po tarnybinio patikrinimo priimtas sprendimas atleisti abu iš tarnybos.

Pareigūnai atleisti vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto nuostatomis, nes buvo šiurkščiai nusižengta pareigūno pareigoms ar tarnybinės etikos principams, savo elgesiu pažemino pataisos pareigūno vardą.

„Bausmių vykdymo sistemoje visiems darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai – bausmių vykdymo sistemos darbuotojai privalo saugoti gerą vidaus tarnybos sistemos pareigūno ar darbuotojo vardą, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo ar kito šiurkštaus darbo drausmės pažeidimo reaguojama principingai“, – teigia pataisos namai.

Kovo pabaigoje Alytaus rajone buvo sustabdytas neblaivus vairavęs pataisos namų darbuotojas.

Kaip pranešė policija, Muiželėnų kaime buvo sustabdytas automobilis „Toyota Avensis“.

Jį ne tarnyboje ir neuniformuotas vairavo Alytaus pataisos namų 49 metų  darbuotojas, jam nustatytas lengvas girtumas 0,51 promilės alkoholio.

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė BNS informavo, kad už padarytą administracinį pažeidimą vairuotojui paskirta 800 eurų bauda, taip pat pusei metų atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Tuo metu balandžio 6 dieną Alytaus rajone sustabdytai neblaivai vairavusiai pataisos namų darbuotojai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kaip skelbė policija, apie 5.27 val., Kaniūkų kaime, sustabdytas nuosavas automobilis „Audi A2“. Jį ne tarnyboje ir neuniformuota vairavo neblaivi (2,23 prom.) Alytaus pataisos namų 27 metų darbuotoja.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, jis dar nėra baigtas. 

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje tęsiamas tarnybinis patikrinimas dėl darbe aptikto neblaivaus pareigūno.

Šioje kalinimo įstaigoje balandžio 30 dieną alkoholio kiekio matuokliu tikrinant darbuotojus, buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis vienam iš jaunesniųjų specialistų.

Pareigūnas buvo nušalintas nuo tarnybos ir pradėtas tarnybinis patikrinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes visi tik

Mes visi tik portretas
ŽMONĖS...

0,5?

0,5? portretas
Kažkada leistina normą buvo 0,4...Nieko baisaus ...Gudobelių ekstraktas....Vaistai irgi būna su alkohiu...Tokioje įstaigoje nepadirbtu niekas ilgai...Nesijaudinkit, rasite geresnių vietų...

Jie

Jie portretas
Ne tarnyboje, tada paprasti piliečiai...Ko kabinejatės?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių