Neįgali mergina rišta prie grandinės ir rasta su pančiais ant kojų

  • Teksto dydis:

Neįtikėtina ir nesuvokiama kankinimų istorija: 21-erių metų psichikos negalią turinti mergina savo močiutės buvo nuolat pančiojama, rišama prie grandinės, gyveno apleista, tuštinosi ten, kur miegojo. Tokį vaizdą pamatė neabejingų jaunuolių į Šalčininkų rajoną pakviesta TV3 laidos „TV pagalba“ komanda.

Vaikinai, kurie paskambino „TV pagalbai“, negalėjo patikėti savo akimis, kai atokioje Kiaulėkų kaimo sodyboje išvydo po kiemą šlitinėjančią... supančiotą moterį. Jie informavo policiją ir paskambino laidai „TV pagalba“. Tiesa, jaunuolių pasakojimu ne iš karto patikėjo net visko matę laidos kūrėjai. Neabejingi jaunuoliai atsiuntė įrodymą – telefonu darytas nuotraukas, kuriose matosi supančiota mergina.

Į Šalčininkų rajoną nuvykusi gelbėtoja Rūta prisipažįsta, kad tai buvo vienas baisiausių jos matytų įvykių. „Atvykusi iš pradžių puoliau į paniką, nes tos neįgalios mergaitės namuose nebuvo, ji buvo pabėgusi, o iš artimųjų niekas jos neieškojo. Vos ne per prievartą įsisodinome močiutę į automobilį ir už poros kilometrų radome Reginą įsispraudusią į kampelį. Drebančią ir kūkčiojančią. Ji tūnojo susirietusi kamputyje prie negyvenamos sodybos, o kartu su ja buvo du šuniukai. Man apskritai pasirodė, kad vieninteliai, kurie užjautė iškankintą merginą, buvo toje sodyboje esantys gyvūnai“, – vieną kraupiausių filmavimų prisimena Rūta.

Paradoksalu, tačiau šuniukai sodyboje lakstė visiškai laisvi, nė vienas nebuvo pririštas.

„TV pagalbos“ laidoje pamatysite ir merginos reakciją pamačius močiutę. Regina šypsojosi Rūtai, kurią matė pirmą kartą, tačiau vos pamačiusi močiutę gūžėsi ir verkė. Regina negali papasakoti, kokias kančias ji patyrė, nes nekalba, tačiau vien jau randai ir žaizdos ant jos kojų byloja apie nuolatinį pančiojimą. Nors Regina nekalba, ji puikiai viską supranta ir paprašyta parodyti, kur miega, nuveda prie pradvisusios, nešvarios lovos, šalia kurios – keli gabalėliai visiškai supelijusios duonos.

Į sodybą atvykęs seniūnas tikino, kad buvo rašoma daugybė skundų, jog neįgali mergina prižiūrima netinkamai, tačiau teismas globą vis tiek skyrė močiutei. „Iš tiesų norėtųsi šiek tiek papurtyti visus dėl tos apatijos. Visi kaimynai žinojo, visas kaimas šnekėjo ir ne vienerius metus šnekėjo, kad ji buvo ne tik kankinama, bet ir prievartaujama. Girdėjo jos klyksmus, bet niekas nedrįso garsiai pasakyti ir paskųsti“, – pasakojo „TV pagalbos“ žurnalistė Rūta.

Ką apie neįgalios merginos būklę pasakys į sodybą atvykę medikai ir policijos pareigūnai? Kaip savo poelgius vertina pati globėja – Reginos močiutė? Visa šiurpą kelianti istorija jau šį vakarą 16.30 „TV pagalbos“ laidoje per TV3.


Jei patiriate ar matote smurtą, skambinkite 112.

Psichologinė pagalba:

Vaikų linija, www.vaikulinija.lt, tel. 116 111;

Jaunimo linija, www.jaunimolinija.lt, tel. 8 800 28888;

Vilties linija, www.kpsc.lt, tel. 116 123.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Nejau dar atsiranda asilu kurie tuo meslu tiki? Taigi juk realybes suo viskas absoliuciai nuo A iki Z pagal scenariju....

stasys

stasys portretas
taigi, komentatoriau, jusu minima bobule yra maziausias sraigtelis sioje istorijoje. kalciausi yra valdininkai , t.y. socialiniai darbuotojai, meras, seniunas, privalantys ziureti ir kontroliuoti kaip priziurima neigali mergina, patiketa senelei. Manau senyvo amziaus senele nepajegdama susitvarkyti su jauna neigalia mergina tai dare is nevilties ir nezinojimo kaip elgtis su negalia turinciu zmogumi

Taigi

Taigi portretas
Vaikinams ačiū. O bobulę, manau, į kalėjimą reikėtų už tokius kankinimus. Globėja mat atsirado - globos pinigų tai nori, o prižiūrėti ligonę tai nereikia? Jei nekalba, tai galima kankinti? Teisėsauga turėtų gerai išsiaiškinti, ar nebuvo ta mergina pardavinėjama? Ir visus globėjus reikia griežtai tikrinti, kad tokie dalykai nesikartotų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių