Nusikaltimai – neatsiejama kasdienybės dalis: kur kreiptis tapus auka?

  • Teksto dydis:

Viešoje erdvėje matyti pranešimai apie įvairius nusikaltimus – tai neatsiejama kasdienybės dalis.

Visgi niekas nesame pasiruošę tapti nusikaltimo auka. Nesvarbu, patirta smulki vagystė, užpuolimas ar bet kuri kita nusikalstama veika – žmogus, tapęs nusikaltimo auka, dažniausiai sutrinka ir nebežino, ką daryti. Iškyla daugybė klausimų, pavyzdžiui, kur kreiptis su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą, kaip vyksta nepilnamečių apklausa, kokią informaciją galima gauti vykstant tyrimui.

2021 m. priimtas įstatymas, numatantis pagalbą asmenis, nukentėjusiems nuo nusikalstamos veikos. Jame numatyta, kad nukentėjęs asmuo, nepriklausomai nuo to, ar kreipėsi į policiją, turi teisę gauti specialistų pagalbą. Lietuvoje tokias paslaugas teikia akredituotos pagalbos tarnybos. Per 2021 metus nukentėjusiems asmenims buvo suteikta daugiau kaip 5 tūkst. įvairių paslaugų.

Pagalbos tarnyba teikia psichologinę ir teisinę pagalbą, tarpininkauja bendraujant su kitomis institucijomis. Pagalbos tarnybų teikiamą kompleksinę pagalbą gali gauti asmenys, nukentėję nuo bet kokios nusikalstamos veikos, taip pat asmenų, mirusių dėl įvykdytos nusikalstamos veikos, šeimos nariai ir artimi giminaičiai. Jeigu jūs ar artimas žmogus nukentėjote nuo nusikalstamos veikos, kreipkitės į pagalbos tarnybą. Specialistai suteiks konsultanto, teisininko, psichologo, tarpininkavimo paslaugas. Pagalba teikiama konfidencialiai, klientui pageidaujant, anonimiškai. Teikiamos paslaugos yra nemokamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
LT niekur. Niekas neveikia nuo pirminio tyrimo, teismai apverčia bylas aukštyn kojomis- nukentėjusį kaltų padaro, vidur vyrauja feminizmas, kaltė kavinama pagal lytį. Pamirškite apie teisingumą Lietuvoj..

tomas

tomas portretas
tai jau policijos nebeturi? tai nusikaltelius gaudis advokatai su psihologais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių