Afera neišdegė – vyrai nuteisti: vienas siekė vairuotojo pažymėjimo, kitas jo vardu laikė egzaminą

  • Teksto dydis:

Telšių apylinkės teismas kaltais pripažino du vyrus – siekusį įgyti vairuotojo pažymėjimą ir už jį egzaminą laikiusį asmenį.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, dėl sukurstymo pateikti melagingą informaciją siekiant įgyti dokumentą, kaltu pripažintas 38-erių metų Kelmės rajono gyventojas – A. K nuteistas tūkstančio eurų bauda.

Neteisėtą veiką sutikęs įvykdyti jo pažįstamas – 32 metų tauragiškis D. D. – pripažintas kaltu dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą bei dokumento suklastojimo. Pastarajam skirta 1,5 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų vasarą A. K. perdavė D. D. savo pasą, vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą bei sveikatos žinių pažymėjimą, jog D. D. už jį išlaikytų vairavimo teorijos egzaminą.

D. D., valstybinės įmonės „Regitra“ tarnautojui Mažeikiuose pateikęs svetimus dokumentus ir prisistatęs esantis A. K., egzaminą išlaikė ir tai patvirtinantį dokumentą perdavė A. K. Pastarajam, nuvykusiam laikyti praktinio B kategorijos vairavimo egzamino, to padaryti nepavyko. „Regitros“ darbuotojams, kilus abejonių ar abu egzaminus laikė tas pats asmuo, buvo kreiptasi į teisėsaugos pareigūnus.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus A. K. ir D. D. bei jiems visiškai pripažinus padarius jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas, baudžiamoji byla baigta teismui priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Teismas sutiko su Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorės Astos Kudrauskienės siūloma bausme ir skyrė asmenims baudas.

Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

100% isitikines

100% isitikines  portretas
regitros verslininkai pinigaujasi...

vakcina , korona karantinas QR kodas

vakcina , korona karantinas QR kodas portretas
geroves valstybes pilieciai mokslus baige ir egzaminus laike nuotoliniu budu...kaip cia del diplomu i teikimo googlei ir chat gbt ???

ne nu cia gi grinai kapitalistiniai santykiai

ne  nu cia gi grinai kapitalistiniai santykiai portretas
lanzbergis mano vardu supykdyt kaimynines salis gali...supist prekyba su kinija gali paskolas amerikoj imt kibirais gali nors as jam leidimo nedaviau ir uz ji nebalsavau...kaip cia yra ?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių