Per parą pasieniečiai apgręžė rekordinį nelegalų skaičių šiemet

Praėjusią parą pasieniečiai apgręžė į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose ėjusius 37 neteisėtus migrantus ir tai buvo didžiausias neįleistųjų per parą skaičius šiemet, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos įeiti dviem neteisėtiems migrantams, penktadienį – 14, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – devyniems, antradienį – 25, pirmadienį – 33.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

VSAT pranešė, kad Lazdijų rajone ir Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai ir jiems talkinę policininkai skirtingu metu sulaikė du į Lenkiją beišvažiuojančius automobilius. Vienu Baltarusijos pilietis gabeno, įtariama, keturis afganistaniečius.

Antrą automobilį vairavo Rusijos pilietis, šalia sėdėjo Latvijos pilietis. Šiuo automobiliu buvo vežami penki, įtariama, Tadžikistano piliečiai.

Tris įtariamus gabentojus pasieniečiai uždarė į areštines, užsieniečiams už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Jų vežti asmenys laikinai patalpinti Kalvarijos užkardos patalpose. Aiškinamasi, kaip jie atvyko į Lietuvą.

Kaip pranešė VSAT, sekmadienį vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauti trys šūviai.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, užkirto kelią iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose patekti 721 neteisėtam migrantui. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2552, o Lenkijoje – 2363 (be sekmadienio duomenų).

Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu penkiuose užsieniečių registracijos centruose gyvena apie 2,7 tūkst. migrantai, beveik 1 tūkst. užsieniečių grąžinti į kilmės šalis.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavasareja

pavasareja portretas
atein 1000 evru paimt

Asta

Asta portretas
Lietuva draskoma į gabalus. Ko nepadarė sovietai tai vyksta dabar. Greitai etninių lietuvių bus mažuma.

Arijas

Arijas portretas
Tai pasienieciai ar "uzsienieciai" nuvijo bezdziones nuo musu pasienio? Ka cia rasot?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių